Рік тому в «Каравані» Мазурок вбив трьох охоронців

Рік тому в «Каравані» Мазурок вбив трьох охоронців
26 вересня 2013-го минає рік від дня кривавої трагедії в київському торговому центрі "Караван".

Тоді невідомий застрелив трьох охоронців ТРЦ, одного важко поранив. У народі вбивцю нарекли "Караванським стрілком", - пише Gazeta.ua.

26 вересня 2012 року. Кадри вбивства, зняті камерою відеоспостереження у підсобці охоронців, облітають Інтернет та вечірні ефіри теленовин. Кількахвилинна розправа над охоронцями шокує: як таке взагалі могло статися?



У наступні дні на злочинця "полюють" міліціонери, журналісти та загалом усі громадяни. Експерти губляться у здогадках, ким насправді може бути стрілок, де працює, звідки взяв пістолет?

Вбивцю, завдяки поширенню фотороботів, знає в обличчя чи не кожен українець. За інформацію про стрілка ТРЦ оголошує винагороду - 100 тисяч гривень. Проте всі пошуки убивці безрезультатні.

10 днів не називали ім'я підозрюваного у вбивстві


5 жовтня 2012-го. Міністр МВС називає ім'я підозрюваного: 38-річний Ярослав Мазурок. Виходець з Львівщини, має доньку та дружину, які мешкають в Києві. На малій Батьківщині живе його матір.

10 жовтня 2012-го. Міліція оголосила в міжнародний розшук Ярослава Мазурка, підозрюваного в розстрілі охоронців київського ТРЦ "Караван".

Тим часом адвокат дружини Ярослава Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі вважає, що Мазурок убитий. А у МВС запевняють, що "Караванський стрілок" - живий. Дружина Мазурка Людмила стверджує, що на відео з "Каравану" не її чоловік.

Міліція продовжує пошуки підозрюваного у вбивстві охоронців в столичному ТРЦ "Караван" Ярослава Мазурка, утримується від озвучування подробиць, аби злочинець не міг використовувати інформацію у своїх цілях.

Мати впевнена, що похоронила чужу дитину

7 листопада 2012-го. У Сирецькому лісопарку киянин, який вигулює собаку, знаходить застреленого чоловіка з паспортом Ярослава Мазурка. Основна версія міліції - самогубство.

Людей насторожує ця інформація. Мовляв, навіщо людині спершу влаштовувати розправу в торговому центрі, ховатися півтора місяці від міліції, а потім вбивати себе пострілом в голову? На місці події було знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляної гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблений в нарізну вогнепальну зброю і придатний для стрільби.



9 листопада 2012-го.
МВС заявляє, що відбитки пальців чоловіка з документами Мазурка і "Караванського стрілка" ідентичні.

15 листопада 2012. Експертиза ДНК підтверджує, що було виявлено тіло Ярослава Мазурка. Незважаючи на це, чимало людей вважають, що Мазурок і вбивця з "Каравану" - зовсім різні люди. Зокрема, мати знайденого стрілка Галина Мазурок і досі впевнена, що похоронила чужу дитину.

У Києві починають продавати футболки із зображенням Ярослава Мазурка. На них надруковані зображення Мазурка і "Караванського стрілка", які супроводжуються написом "Не вірю!". Вартість футболки - 50 гривень.

17 листопада 2012 року. У Києві поховали Ярослава Мазурка. Мати не вірить, що це він. Мазурка ховали без відспівування, на похоронах навіть не було священика.



Справа Мазурка до кінця не закрита


Винагороду у 100 тиcяч гривень за "Караванського стрілка" розділили. Спочатку на гонорар претендував киянин Андрій, який 7 листопада знайшов тіло Ярослава Мазурка. Однак, грошей йому не дісталося.

В адміністрації "Каравану" розповіли, що 50 тисяч гривень отримав той чоловік, який першим подзвонив в міліцію і сказав, що впізнав у "Караванському стрілку" Мазурка. Решту 50 тисяч поділили на три рівні частини і віддали родинам загиблих охоронців.

6 квітня 2013 року. "Караванського стрілка" підозрюють ще в шести злочинах.

16 квітня 2013 року. У прокуратурі заявили, що повністю довели причетність Мазурка до вбивства у "Каравані" і закрили справу. Загалом докази, зібрані слідчими, містяться у 600 томах кримінального провадження.

Причетність "Караванського стрілка" до інших злочинів до кінця не доведена, але і підозри не зняті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і до чого це?
Відповісти