Представник Туреччини заявив, шо угода щодо експорту зерна може призвести до припинення вогню між Росією та Україною

Представник Туреччини заявив, шо угода щодо експорту зерна може призвести до припинення вогню між Росією та Україною
Угода щодо експорту зерна може призвести до поновлення переговорів про припинення вогню між Росією та Україною, заявив у понеділок офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин.

Про це пише UNN з посиланням на CNN.

«Я не хочу звучати тут надто оптимістично, але ця угода про зерно насправді може закласти основи тієї довіри, про яку ми говорили раніше, що може призвести до відновлення переговорів про припинення вогню, обміну полоненими, можливо, зрештою до мирної угоди», - сказав Калин в інтерв'ю CNN.

Калин також зазначив, що ще зарано говорити про те, що може статися, але наголосив на необхідності подальшого розвитку угоди.

Він закликав міжнародне співтовариство не просто привітати з досягненням угоди, а й спробувати розвинути її «позитивними діями».

Що стосується суботнього удару Росії по порту Одеси, Ібрагім Калин сказав, що Туреччина перебуває в тісному контакті як з Москвою, так і з Києвом.

«...таких атак слід уникати, і ми дуже уважно слідкуватимемо за ними», — сказав він, додавши, що Анкара закликала всі сторони дотримуватися угоди.

Калин сказав, що відвантаження зерна відповідає не лише інтересам Росії, а й «інтересам світових ринків із погляду продовольчої безпеки».

Він додав, що розраховує на те, що Росія виконає угоду, додавши, що це «принаймні те, що ми чуємо з їхнього боку».

«Ми сподіваємося, що перші кораблі вирушать у плавання в найближчі пару тижнів. Звичайно, що раніше, тим краще. Але це залежить від того, наскільки швидко російська та українська сторони будуть готові розпочати відправку своїх кораблів», - сказав він.

Про розмінування портів у Чорному морі Калин сказав: «... Я розумію, що вони не хочуть розмінувати всю Одесу, побоюючись, що Росіяни спробують увійти...».

Калин зауважив, що якщо Україна попросить допомоги у Туреччини, Анкара готова допомогти і очистити коридор, додавши: «…але схоже, що вони справляються самі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це писдеж рашисти , просто видихаються та хочуть поновити сили , але земно тупе ведеться
Відповісти
Останні новини
Представник Туреччини заявив, шо угода щодо експорту зерна може призвести до припинення вогню між Росією та Україною
26 липень, 2022, 07:19