Громадські організації ігнорують конкурс Луцькради

Громадські організації ігнорують конкурс Луцькради
На міський конкурс проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї подано всього лише дві конкурсні заявки.

Про це 22 лютого під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Леонід Лаба.

Заявки відділ молоді розпочав приймати ще 25 січня. Остаточний термін подачі заявок - 25 лютого. Бюджет конкурсу – 100 тисяч гривень.

Голова комісії Павло Данильчук запитав у Леоніда Лаби, як відбувається процес подачі конкурсних заявок громадськими організаціями, які тематичні напрямки переважають та який склад комісії затвердив міський голова Микола Романюк.


За словами Леоніда Лаби, протягом місяця до очолюваного ним відділу громадські організації принесли всього лиш дві конкурсні заявки.

«Їх подавали якраз в той момент, коли я йшов до вас на комісію. Теми теж не знаю», - сказав Лаба.

Павло Данильчук був дуже здивований почути таку інформацію.

«Я працював у відділі молоді. Звичайно, є така тенденція, щоб багато конкурсних заявок поступають в останні дні. Але я ніколи не пам’ятаю, щоб за три дні до завершення конкурсу було всього лиш 2 заявки. Зважаючи на те, що конкурс в Луцьку три роки не відбувався», - сказав Данильчук.

Леонід Лаба відповів, що під час зустрічі з представниками ГО, активісти розповідали про важку фінансову співпрацю із казначейством. Тому, за його словами, він подав ідею влаштувати зустріч із начальником міського казначейства, а завданням громадських діячів було призначити дату.

«Вони цього не зробили», - сказав Лаба.

«Дві конкурсні заявки – це не проблема в казначействі. Може не треба конкурсу проводити? Або організації такі, в чому я сумніваюсь, або відділ молоді не справляється зі своєю роботою або для чого ці гроші», - сказав Данильчук.

Потому члени комісії взяли інформацію Леоніда Лаби до відома. Також вони вирішили, що в тому разі, якщо конкурсних заявок буде мало, то начальник «молодіжного відділу» міськради має подати членам комісії детальну інформацію про конкурсантів. І лише тоді вони вирішуватимуть, що робити далі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.