У Луцьку показали «Івана Силу». ФОТО

У Луцьку показали «Івана Силу». ФОТО
У Луцьку 3 жовтня у кінотеатрі «Адреналін» відбувся прем’єрний показ українського дитячого кіно «Іван Сила» режисера Віктора Андрієнка.

До слова, директор кінокомплексу Дмитро Гаврилов перед початком перегляду запевнив, що через місяць в "Адреналіні" можна буде переглянути ще один новий український фільм - "Тіні незабутих предків".

Добру і життєствердну історію про українського силача можна дивитися щонайменше з трьох причин. По-перше, це наївна, дитяча і добра історія, яка вчить, що правда і честь завжди перемагає зло і брехню. Вона має вчити дітей добру.

По-друге, фільм змушує зацікавитися історією реального українця, силача Івана Фірцаке (роль виконує Дмитро Халаджі), який свого часу на початку 20 століття своїм спортивним талантом підкорив усю Європу.

В основі сюжетної лінії - розповідь про пригоди доброго і сильного закарпатського хлопця Івана, якому намагаються вставити палки у колеса, обманути і використати. Історія наївна, проста і багато в чому передбачувана.

У фільмі глядач зустріне чимало відомих українських акторів, втім залишається відчуття, що на екрані – театральна поставка, аніж зразок кінематографу.

За сюжетом Іван приїздить до Праги, де знайомиться з хлопчиком-злодюжкою Міхою. Тут він здобуває титул Чемпіона республіки з важкої атлетики.

Після цього Івана підставляють і він потрапляє до в’язниці за вчинок, який не робив. Його визволяє директриса цирку, роль якої виконує Ольга Сумська. Іван стає циркачем-силачем і приносить славу циркові.

Фільм нагадує казку, де, за законами жанру, поруч з головним героєм, наївним велетнем-простаком, є хитрий помічник, злодії і аферист та чарівна красуня.

Іван Сила - любитель правди, наївний та довірливий. Такий собі український супергерой, якого, однак, хотілося б бачити більш кмітливішим.

Свідомо чи ні, втім автори фільму силі м’язів Івана протиставляють живий розум дитини-злодюжки.

Фільм, безумовно, буде цікавий дітям. Кіно розбавлене цікавою візуалізацією та перенасичене сюжетними поворотами: створюється враження цілого такого собі марафону в рамках одного фільму.

Кіно дивилася Тетяна ГРІШИНА

Довідка

Бюджет фільму "Іван Сила": 2 мільйони доларів

Головні ролі зіграли:

Дмитро Халаджі — Іван Сила
Василь Вірастюк — Велет
Віктор Андрієнко — Фікса
Ольга Сумська — Аделія
Ігор Письменний — Пандорський
В'ячеслав Гіндін — лікар Новак
Іванна Сахно — Мілка

Українська та світова прем’єра фільму відбулася 19 вересня 2013 в кінотеатрі ім. О.П.Довженка

У кінокомплексі "Адреналін" кіно показують о 16:35 та о 20:25, до 9 жовтня. Ціна квитків 20-30 гривень.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку показали «Івана Силу». ФОТО
04 жовтень, 2013, 14:44