Волинянин написав історичну повість

Волинянин написав історичну повість
Волинський письменник та книговидавець Микола Мартинюк презентував нове видання.

Історична повість «Під мурами твердині» про життя Данила Галицького та його сучасників, ледве побачивши світ, одразу стала лауреатом літературного конкурсу «Коронація слова», - пише ВОДТРК.

«Молодий князь, що прагне бути зі своїм народом, відстоювати його інтереси, боротися за єдність держави – це приклад для сучасної молоді. Тому аудиторія, до якої спрямовано твір – це підлітки», - йдеться у повідомленні.

Двадцять років тому, коли майбутній твір вперше прочитав художник Андрій Гупало, були зроблені картинки і всі вони увійшли в друкований варіант книги. На титульній сторінці зображений Данило в молодому віці. Таким уявляє художник князя, візуальний облік якого не дійшов до наших днів.

Секретами майстерності Андрій Гупало ділиться із своїми учнями, викладаючи в Луцькому вищому училищі архітектури та будівництва. Саме тут і розгорнулась виставка творів живопису – портрети, пейзажі, натюрморти та ікони. Варто зазначити, що зустрічі учнів з митцями у навчальному закладі організовують часто.

Під час спілкування учнів з творцями книги було розіграно лотерею. Переможці отримали історичну повість «Під мурами твердині» з автографами та побажаннями автора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він хоч щось крім своїх "динь" пише? Найдундніший писака Волині.
Відповісти
Останні новини
Волинянин написав історичну повість
04 жовтень, 2013, 13:54