ДАІ підвищила дорожні штрафи

ДАІ підвищила дорожні штрафи
За ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам на дорозі водіїв штрафуватимуть на 510-680 гривень, тоді як раніше покарання складало 425-510 грн.

Про це інформує ТСН.

Аналогічний штраф будуть виписувати за порушення правил руху і зупинки на смузі для громадського транспорту. Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, ще в січні поточного року народні депутати Юрій Кармазін та Юрій Ганущак пропонували уніфікувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Згідно з документом, пропонується прибрати так звані «вилки» - коли за одне і те ж порушення можна накласти як максимальний штраф, так і мінімальний. Депутати пропонували лишити лише мінімальні санкції.

«Такі «вилки» переросли у хабарництво, коли співробітник ДАІ спочатку погрожує виписати максимальний штраф за правопорушення, потім погоджується на меншу суму», - пояснив Юрій Кармазін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от чого ти вийшов з машини сиди собі нехай мєнти з тобою через приспущене вікно говорять і протокол не підписуй треба бути не лохом за рулем а водієм який знає свої права
Відповісти