«Ваша донька хвора»: житель Одещини «розводив» волинян на гроші

«Ваша донька хвора»: житель Одещини «розводив» волинян на гроші
На Волині оперативники викрили шахрая, який працював за схемою «ваш родич потрапив у біду». Наразі відомо про два факти шахрайств, скоєних зловмисником. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про обрання аферисту запобіжного заходу.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

У п’ятницю, 4 листопада, до поліції надійшло звернення від 74-річної мешканки Ковеля. Жінка повідомила, що до неї зателефонував невідомий та зазначив, що її донька хвора та потребує кошти на лікування – близько 55 тисяч гривень. За грошима мав прийти нібито лікар.

Одразу після розмови жінка, не розгубившись, зв’язалася з донькою та дізналася, що з нею усе гаразд. А коли невідомий прийшов до помешкання за грошима, там вже були родичі ковельчанки. Зловмисник розпилив сльозогінний газ та втік у невідомому напрямку, потерпілі ж звернулися до поліції.

Завдяки пильності та обізнаності громадян по гарячим слідам афериста встановили та затримали. Ним виявився 41-річний мешканець Одеської області.

Як з’ясувалося, днем раніше за цією ж схемою йому вдалося ошукати ще одну волинянку на понад 10 тисяч гривень та 400 доларів. Тоді громадянка передала шахраю гроші з рук в руки, а згодом, зрозумівши, що мала справу із злочинцем, звернулася до поліції.

Відомості за цими фактами зареєстрували за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголосили про підозру, сьогодні йому обиратимуть запобіжний захід. Також перевіряється причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів на території Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ваша донька хвора»: житель Одещини «розводив» волинян на гроші
07 листопад, 2022, 12:07