В Україні закрили найбільший онлайн-кінотеатр

В Україні закрили найбільший онлайн-кінотеатр
Міліція зупинила роботу найбільшого онлайн-кінотеатру та одного з найпопулярніших файлообмінників України Fs.ua.

15 жовтня правоохоронці вилучили близько 20 серверів із загальним обсягом інформації понад 200 терабайт, - пише Телекритика з посиланням на прес-службу МВС.

Обшук провели відповідно до ухвали Шевченківського районного суду Києва. Із 15 жовтня сайт FS.ua не доступний для користувачів.

Сервери вилучили після скарги громадської організації «Українська антипіратська асоціація із захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми», яка надійшла до Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України.

Асоціація поскаржилася на незаконне розповсюдження ресурсом аудіовізуальних творів, авторські та суміжні права на які належать компаніям-правовласникам та які доручено представляти Українській антипіратській асоціації.

Асоціація заявила, що правовласникам було завдано матеріальної шкоди на суму майже у 345 тисяч гривень.

Усі матеріали у справі скерували до слідчого відділу Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві та внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 176 «Порушення авторського права і суміжних прав» Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування міліція встановила місцезнаходження серверного обладнання, з якого здійснюється онлайн-трансляція FS.ua. І відповідно до ухвали суду провела обшук.

Вилучену у FS.ua техніку міліція направила до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Києві для проведення комплексних комп'ютерно-технічних експертиз та експертиз у сфері інтелектуальної власності, призначених слідчим.

До слова, наразі файлобмінник працює за адресою Fs.to.

Довідка

Як пише Телекритика, ресурс FS.ua виріс свого часу завдяки проблемам, які виникли після вилучення серверів у ресурсу Ex.ua. За даними видання Watcher, на початку вересня FS.ua змінив власника.

Компанія «Вебкейс», що створила його, продала сайт іноземним інвесторам, які перевели його на новий домен FS.to і новий хостинг. Тоді ж говорили про те, що всі сервери буде виведено за межі України. Чи встигли це зробити нові власники за місяць - невідомо.

Нагадаємо, офіс торговельного представника США після тривалої перерви, у травні 2013 року знову визначив Україну, як єдину у світі «пріоритетну» країну, в якій найбільше порушуються права інтелектуальної власності.

Торік вилучення серверів ресурсу Ex.ua і призупинення його роботи спричинило хвилю хакерських атак на урядові сайти. Згодом сервери було повернено, і ресурс відновив роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну були збої один день і це закрили?:)))
Все працює!!!
Відповісти
100% все робить, не вводьте людей в оману)
Відповісти
переїхали, інша назва сайту
Відповісти
яка зараз назва?
Відповісти
Вчора нічого не працювало, може, пощастить, якщо мудрі люди перевели все за кордон.
Відповісти
ФСБ кацапів не любить україномовних фільмів, і їх бісить рейтинг наших торентів.
Відповісти
Ще раз наголошуємо що ми не будемо плати за те на що у нас немає грошей, але чим нас постійно спокушають та зомбують зі ЗМІ. Ми готові купувати ліцензійне та платити за нього але це повинно бути адекватно до наших доходів.
Тому або радикально знижуйте ціни (виключно для України) або підтирайтеся своїми висновками, звітами, настановами.
Нас мільйони тому думайте, що вам вигідніше!
Відповісти
«Українська антипіратська асоціація із захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми» ви чудово знаєте що інформація з мережі нікуди не дівається а зі знищенням конкретних місць дислокації просто розсіюється простором і так буде завжди.
Відповісти
Да що вони ниють ті музиканти, продюсери, кінопрокатники... Ви гляньте як вони живуть, відпочивають, вдягаються, жирують... - їм по барабану!!! Так що залиште все і не суньте носа "поважна" «Українська антипіратська асоціація із захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми»!
Або теж дармовщинки захотіли, щоб вам "відстегнули" з лакомого (шоу-біз)пирога?:)))
Відповісти
закон вимагає щоб існувала така асоціація!
а для звітності їм нада хоч когось прикрити щоб показати план шо вони щось роблять, інакще ропустять і наберуть нових людей... не хочеться втрачати дармової роботи!)))
Відповісти