Як у Луцьку зачистили стихійне сміттєзвалище, уникнувши криміналу. ФОТО

Як у Луцьку зачистили стихійне сміттєзвалище, уникнувши криміналу. ФОТО
Колишній директор приватного підприємства «Будтрейд» уник кримінальної відповідальності за стихійне сміттєзвалище, яке завдало збитків природі на понад 3,4 мільйона гривень.

Нині колишнього звалища не впізнати, територію від непотребу вичистили, хоч залишки сміття нагадують про те, що тут було раніше.

Нагадаємо, у Луцьку на вулиці Цегельній роками «росло» велике стихійне сміттєзвалище, на яке ні міська влада, ні екологи, ні власники земельної ділянки тривалий час не звертали уваги. Мова йде про територію глиняного кар’єру поблизу колишнього цегельного заводу, що у районі вулиці Львівської, біля місцевого парку.

Після того, як об’єднання громадських організацій «Молодіжна платформа» ще минулоріч влітку підняло цю тему, а ВолиньPost написав про цю проблему, луцька мерія та обласна екологічна інспекція не знайшли там величезного сміттєзвалища.

Утім цією екологічною темою зацікавилися правоохоронці. Вже цьогоріч стало відомо, що сміттєзвалище ліквідували.

Також прокуратура Луцька скерувала до суду кримінальне провадження щодо колишнього директора приватного підприємства «Будтрейд».

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що цей посадовець, неналежно виконуючи свої обов’язки, з 2006-го по березень 2012 року допустив створення та функціонування несанкціонованого сміттєзвалища на належній підприємству земельній ділянці.

Унаслідок незаконних дій директора підприємства засмічено земельну ділянку площею 850 квадратних метрів та завдано шкоди навколишньому природному середовищу на понад 3,4 мільйона гривень.

Колишньому директору підприємства інкримінували вчинення службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Як повідомили у луцькій прокуратурі 21 жовтня, кримінальне провадження щодо екс-директора ПП «Будтрейд» закрито, а обвинуваченого звільнено від кримінальної відповідальності.

Суд встановив: злочин, у вчиненні якого чоловіку було оголошено підозру, є злочином середньої тяжкості, вчинений вперше. Після повідомлення про підозру, правопорушник інших злочинів не вчинив. Відповідно до рішення засновника ПП «Будтрейд» був звільнений з посади ще у червні минулого року.

«Земельні ділянки на території ПП «Будтрейд» були очищені ним від побутових відходів, а обстановка, яка оточувала його на момент злочину, змінилася таким чином, що позитивно впливає на нього і робить маловірогідним вчинення ним нового подібного злочину. За таких обставин обвинувачений екс-директор ПП «Будтрейд» перестав бути суспільно небезпечною особою. Луцький міськрайонний суд ухвалив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України, у зв’язку зі зміною обстановки», – повідомили у прокуратурі.

За словами начальника відділу екології Луцької міськради Анатолія Гламазди, тепер підприємство «Будтрейд» має гіркий досвід, тому, мовляв, дбатиме, аби на місці колишнього сміттєзвалища не з’явилося нове.

«Ця земельна ділянка перебуває у власності. Міська влада створила умови, аби місцеві мешканці викидали сміття, куди слід. Так, двічі у тиждень спеціальна машина збирає там сміття. А якщо й далі люди викидатимуть туди відходи, то це вже така ганебна ментальність. Зрештою тепер власник несе повну відповідальність за ту територію, він повинен був би її обгородити, аби все-таки туди ніхто нічого не викидав», – зауважив головний еколог Луцька.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знаю проблему, добре хоч так вирішили....
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку зачистили стихійне сміттєзвалище, уникнувши криміналу. ФОТО
22 жовтень, 2013, 11:00