На Волині подешевшали овочі. ВІДЕО

На Волині подешевшали овочі. ВІДЕО
На споживчих ринках Волині спостерігається зниження вартості орієнтовно на 20-25 % на окремі овочі, на які перед Великоднем ціна раніше підвищувалась.

Про це Суспільному розповів заступник начальника управління департаменту економіки ОВА Андрій Ткачук.

З його слів, ціна моркви та буряків, які входять до борщового набору, є стабільною. Не змінилася й вартість картоплі, кілограм якої вартує від шести до восьми гривень.

У травні, говорить Андрій Ткачук, волинянам не варто очікувати суттєвого зниження цін на продукти.

Перед Великоднем, зазначив заступник начальника управління департаменту економіки, подешевшали на 10 % курячі яйця. Зараз, каже посадовець, ціна може повернутися до попередньої.

"На яєчну продукцію так само я думаю, залишаться ціни на достатньо високому рівні. Тому що частина птахофабрик, знищена. Частину продукції і в першу чергу корми приходиться отримувати з-за кордону, і відповідно валютні витрати і валютні ризики", – додав Андрій Ткачук.

Придбати овочі по собівартості можна у фермерів на сільськогосподарських ярмарках, – радить начальник управління агропромислового розвитку ОВА Юрій Юрченко. Каже: на ярмарках ціни на овочі на 25-30 % нижчі, ніж у магазинах.

"Область загалом виробляє понад 260 тисяч тонн овочів і картоплі за рік. Річна раціональна норма споживання – це орієнтовно 160 тисяч. Тобто, наша область повністю себе забезпечує в овочевій групі", – каже посадовець.

Суспільне побувало на луцькому ринку "Пасаж" і поспілкувалося з продавцями та покупцями з приводу коливання цін на фрукти, овочі, яйця та іншу продукцію впродовж квітня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.