Як купити комбайн в розстрочку: програма кредитування ПриватБанку*

Як купити комбайн в розстрочку: програма кредитування ПриватБанку*
Комбайни є невіддільною частиною сільськогосподарського процесу, бо техніка значно збільшує продуктивність роботи. Комбайн скорочує час збирання врожаю, зменшує використання ручної сили та покращує якість зібраних культур, що в результаті підвищує прибутковість бізнесу.

Фермери навіть не сумніваються у необхідності такого помічника на полі й розглядають різні варіанти придбати комбайн в кредит на вигідних умовах.

Одним із банків, який активно кредитує фермерські господарства, є ПриватБанк. Фінустанова пропонує придбати основний засіб, як-от комбайн, трактор, напівпричіп чи іншу спецтехніку з низькою ставкою по кредиту, оскільки кредитні програми банку підпадають під урядову програму державних компенсацій. Отже, як придбати комбайн в розстрочку? Дізнаєтеся зі статті.

Кредит на придбання основних засобів


Це один з різновидів банківського кредитування, за умовами якого підприємець-аграрій купує сільськогосподарську техніку у кредит. Об’єктом кредитної угоди може стати будь-яка самохідна сільгосптехніка відомих брендів або причіпна сільгосптехніка, а також мобільні сушарки та спецтехніка.

Під категорію основних засобів також підпадають автівки комерційного призначення: фургони та легкові авто, вантажні автомобілі та напівпричепи, які фермер планує використовувати для провадження виробничої діяльності.

Хто може позичити в банку гроші на комбайн


Розраховувати на такий кредит може підприємство або ФОП, які працюють в агросекторі. Це підтверджується документом із зазначенням КВЕДів основної діяльності, які мають бути дотичними до сільського господарства. Зокрема, вирощування рослин та різних культур, тваринництво або інша сільськогосподарська діяльність.

Порядок оформлення


Щоб оформити кредит, фермерові потрібно обрати одиницю техніки, вартістю від 100 000 грн, у дилера, а вже потім звертатися до банку з заявою про видачу кредиту.

Банк покриє до 80% вартості основного засобу, а 20%, які залишилися позичальник має сплатити постачальнику техніки як аванс за кредитним договором. Забезпеченням за цією угодою є придбане майно. Тобто позичальникові не потрібно перейматися через додаткову заставу.

Для погашення кредиту підприємцеві розробляють індивідуальний графік платежів, адаптований до стадій виробничого або сільськогосподарського циклу позичальника. Тобто остаточно розрахуватися за техніку можна вже після закінчення агросезону та реалізації продукції.

Участь у програмах державних компенсацій


Програма “Доступні кредити 5-7-9%” спрямована на зменшення кредитного навантаження на бізнес. Держава компенсує частину відсоткової ставки за кредитом на придбання основних засобів.
По програмі, відсоткова ставка складає 7% для малого та мікробізнесу, і 9% для середнього та великого бізнесу. Зауважимо, що без державної гарантії ставка за таким кредитним договором фіксована і складає 22%.

Фахівці ПриватБанку наголошують, що зараз саме час оновлювати технічний автопарк та купувати дорогу техніку у кредит, адже держава знизила відсоткову ставку ще більше. На час дії воєнного часу в Україні вона складає 0%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.