НАЗК перевірить усіх військових комісарів, а тоді візьметься за керівників митниць

НАЗК перевірить усіх військових комісарів, а тоді візьметься за керівників митниць
Нацагентство з питань запобігання корупції упродовж трьох місяців планує перевірити керівників усіх територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП). А після — візьметься за керівництво митниць.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков в етері телемаратону, пише Громадське.

Він вважає, що в будь-якій категорії держслужбовців більшість службовців є доброчесними, зокрема й з-поміж працівників військкоматів. Але є й ті, хто порушує закон, і колишній одеський військком Євген Борисов, на думку Новікова, є «еталонним порушником».

«Для того, щоб з'ясувати — моніторингом способу життя, — хто ще з керівників центрів комплектування нашого війська зловживає своїм службовим становищем, НАЗК упродовж трьох місяців перевірить весь керівний склад усіх військкоматів нашої країни», — підкреслив голова агентства.

За його словами, йдеться про сотні керівників військкоматів. Новіков наголосив, що «водіїв, кухарок, коханців і коханок» також перевірять.

«Сподіваємося впоратися із військовими комісаріатами за три місяці. І через три місяці приступити до перевірок митників, також керівництва», — додав керівник НАЗК.

Що передувало?

Перевірки військкоматів почалися після викриття незаконного збагачення колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова. НАЗК дійшло висновку, що він незаконно збагатився на суму у 188 мільйонів гривень. Ця сума є рекордною.

Після розголошення цієї інформації (спершу — журналістами) Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 Кримінального кодексу України).

Президент Володимир Зеленський дав доручення Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному «негайно звільнити» з посади Борисова. На Ставці він також доручив створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони — генерала Олександра Павлюка — разом із правоохоронним блоком та НАЗК для перевірки всіх військкомів у всіх регіонах України.

Зрештою Борисову оголосили підозру за трьома статтями, через що йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Але місце перебування експосадовця наразі уточнюють.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.