В Луцьку озвучили вимоги опозиції до Януковича

В Луцьку озвучили вимоги опозиції до Януковича
Суд над Юрієм Луценком засвідчив, що влада посилює тиск на опозицію і опозиційних політиків, і тому опозиція сформулювала сім вимог до влади, які остання має виконати.

Про це під час прес-конференції у Луцьку 28 лютого розповіла народний депутат України, громадський діяч та блогер, член партії «Фронт Змін» Леся Оробець, інформують у прес-службі «Фронту Змін».

За словами, депутата, першочерговою вимогою, що висуває опозиція до президента, є припинення політичних переслідувань, звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка й забезпечення їхньої участі в виборчому процесі.

Наступним пунктом вимог є унеможливлення змін до Основного закону цим складом парламенту, зокрема в частині обрання президента в парламенті.

Третя вимога: перегляд газових угод із Російською Федерацією та недопущення продажу української газотранспортної системи.

Наступною вимогою опозиції у сфері зовнішньої політики є підписання Угоди про асоціацію з ЄС включно із зоною вільної торгівлі.

П’ятою вимогою опозиції до Януковича Леся Оробець назвала вирішення проблеми зайнятості.

Наступним пунктом вимог до президента є оновлення та перерахунок пенсій.

«Гроші в державі є, але їх потрібно витрачати не на Януковича і державний апарат, а на соціальні виплати», - зазначила Оробець.

Також опозиція вимагає закріпити на законодавчому рівні державний гарантований рівень медичних послуг.

Опозиція також вимагає мораторію на закриття шкіл, передусім україномовних. Народний депутат зазначила, що опозиція розробили свою програму реформування освітньої галузі. Зокрема, готовий альтернативний урядовому законопроект про вищу освіту.


У прес-службі «Фронту Змін» зазначили, що саме Леся Оробець спільно із керівником цієї політичної сили Арсенієм Яценюком є автором альтернативного законопроекту про вищу освіту.

Як повідомила депутат, владний законопроект передбачає подальшу залежність вищих навчальних закладів від міністерства, а фактично особисто від Дмитра Табачника.

Наприклад в минулому році Національний університет «Одеська юридична академія», ректором якого є Сергій Ківалов, отримав вдвічі більше фінансування від міністерства, ніж Києво-Могилянська академія, яка входить в топ-5 вищих навчальних закладів України.

«А все тому, що закон, що діє сьогодні, та законопроект Азарова на перше місце ставить не якість освіти, а лояльність вузів щодо міністерства, яким сьогодні керує Табачник», - зазначила Оробець.

Опозиційний законопроект буде провалений, прогнозує Леся Оробець. Хоча він набагато кращий, на її думку, за владний, лише тому, що у більшості є чітка вказівка – опозиційні законотворчі ініціативи не підтримувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Луцьку озвучили вимоги опозиції до Януковича
28 лютий, 2012, 17:13