«Хотіла відвоювати Крим». Спогади про загиблу парамедикиню з Волині Світлану Поліщук

«Хотіла відвоювати Крим». Спогади про загиблу парамедикиню з Волині Світлану Поліщук
30 серпня виповниться рік з дня загибелі парамедикині з села Облапи на Волині Світлани Поліщук. Це сталося під час артилерійського обстрілу російськими військами шпиталю на Харківщині.

Як розповіла Суспільному подруга парамедикині Любов Демчук, Світлана мріяла про повернення Криму в Україну, бо народилася і пів життя прожила у Сімферополі.

Щоб здійснити мрію — у 2020-му жінка пішла служити за контрактом, тоді їй було 49 років.

"Світлано, куди ти йтимеш? Нащо воно тобі потрібно? У тебе діти. Ні, й усе: "Крим – наш. Крим – це Україна. Я відвоюю". Так завжди говорила Світлана Поліщук на вмовляння подруг залишитись у цивільному житті, — говорить подруга Світлана Демчук.



"Бажання у неї було, як медика, рятувати людей, вона прагнула ще у 14-му році піти в АТО", — говорить подруга загиблої Валентина Клинова. Додає: тоді Світлана Поліщук їздила у військкомат, проходила медичні комісії та отримала відмову.

Поховали парамедикиню на кладовищі в Облапах. Родичів у селі у Світлани Поліщук немає. На могилу навідуються друзі та односельчани.

На початку серпня, — розповідає подруга Любов Демчук, — вона отримала нагороду Світлани – посмертний орден "За мужність" ІІІ ступеня.

"Приїжджали військові, приїжджав один із костилями, казав: вона мене із-під танка витягла. Вони її дуже-дуже поважали. Як вони лагідно на неї казали: наш "Світлячок", або наш "Ангел-охоронець", — говорить подруга загиблої Любов Демчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Хотіла відвоювати Крим». Спогади про загиблу парамедикиню з Волині Світлану Поліщук
21 серпень, 2023, 08:18