В оборонному комітеті Ради пояснили, від чого буде залежати зменшення віку призовників

В оборонному комітеті Ради пояснили, від чого буде залежати зменшення віку призовників
Подальші плани щодо зменшення віку призовників будуть залежати від запитів військового керівництва та характеру бойових дій.

Про це заявив член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю "Українській правді".

"Для початку треба дочекатися, щоб ті зміни (зменшення призовного віку до 25 років – УП), які ми вже ухвалили, набули чинності. Поки що навіть це не зсунулося.

Якщо це відбудеться, військові зможуть порахувати, який плюс вони реально отримають до мобілізаційного ресурсу, і варто чи не варто зменшувати далі вікову планку", - йдеться в повідомленні.

За словами Рахманіна, потреба у таких призовниках випливає з двох причин: окремі види бойових дій вимагають більш молодих воїнів, як і технологічний прогрес нинішньої війни.

Нагадаємо, що наприкінці травня Верховна Рада зменшила граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Утім, президент досі так і не підписав цей закон, а, отже, зміни досі не набули чинності.

На початку жовтня колишній британський міністр оборони Бен Воллес закликав українську владу змінити підхід до мобілізації: "Середній вік бійців на фронті – понад 40 років. Я розумію бажання президента Зеленського зберегти молодь на майбутнє, але факт: Росія нишком мобілізує всю країну… Тому, можливо, настав час переоцінити масштаби мобілізації України, як це зробила Британія у 1939 і 1941 роках".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В оборонному комітеті Ради пояснили, від чого буде залежати зменшення віку призовників
26 жовтень, 2023, 14:18