Менше половини українців довіряють вітчизняним ЗМІ

Менше половини українців довіряють вітчизняним ЗМІ
Українським засобам масової інформації довіряють 49% українців, не довіряють – 43%.

Про це пише свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 4-20 вересня на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні, пише Українська правда.

КМІС повідомляє, що у випадку джерел інформації можна констатувати перехід від ситуації домінування телебачення і декількох каналів до переважання інтернет-джерел і значної фрагментації медіа ландшафту.

Так, за результатами опитування, 44% зараз отримують інформацію з Telegram-каналів, 43% – з телебачення (старші респонденти), 36% – з YouTube-каналів, 34% – з новинних інтернет-видань.

Серед опитаних є запит на швидкий та лаконічний формат викладу інформації (з короткими текстами чи відео). Респонденти називають тисячі різних Telegram-каналів, тому КМІС не зміг виокремити лідерів.

Опитування проведене упродовж 4-20 вересня 2023 року методом особистих (face-to-face) інтерв’ю. З використанням планшета опитано 2005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, які контролюються Урядом України (крім Херсонської і Донецької областей). Опитування проводилося з громадянами віком 18 років і старше.

Нагадаємо, у луцькому храмі Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ (пов'язана з РПЦ) вірянки намагалися завадити журналістам потрапити до культової споруди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.