У прокуратурі Волині кажуть, що дотримуються принципу «корупціонер має сидіти в тюрмі»

У прокуратурі Волині кажуть, що дотримуються принципу «корупціонер має сидіти в тюрмі»
Протягом року прокуратура Волинської області скерувала обвинувальні акти щодо 40 осіб у діях яких є підозра корупційної діяльності.

Мова йде про працівників бюджетної системи, галузі освіти, охорони навколишнього природного середовища та земельних відносин, паливно-енергетичного комплексу.

Про це 28 листопада під час брифінгу повідомив виконуючий обов’язки прокурора Волинської області Володимир Троц.

Він зазначив, що у 32 провадженнях виявлено 80 епізодів корупційної злочинної діяльності. Для прикладу, суд ухвалив вирок щодо заступника начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 11 тисяч гривень.

Водночас 44 правопорушники суди вже притягнули до адміністративної відповідальності - оштрафували. З них троє - державні службовці, 10 - посадові особи органів місцевого самоврядування.

Наприклад, до відповідальності притягнули заступника начальника управління освіти і науки Володимир-Волинської райдержадміністрації - за незаконне преміювання підлеглих працівників, державного інспектора з охорони навколишнього середовища на митниці - за надання дозволу на ввезення товару на митну територію України, головного казначея Любомльського відділення держказначейства в області - за порушення обмежень щодо сумісництва.

Володимир Троц зазначив, що загалом корупціонерами заподіяно збитків на понад мільйон гривень. Проте ще під час досудового розслідування відштодовано 870 тисяч гривень, або 85%.

«Гуманізація покарання не може стосуватися осіб, які вимагають хабарі, особливо посадовців з числа керівного складу, та до них має застосовуватись реальна міра покарання у вигляді позбавлення волі», - вважає в.о. прокурора області.

Правоохоронець додав, що 15 грудня 2013 року також набирають чинності зміни кримінально-процесуального законодавства, які передбачають процедуру спеціальної конфіскації - примусового безоплатного вилучення за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна, які порушник здобув вчиняючи певні категорії корупційних злочинів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прокуратура - один із найбільш корумпованих органів правоохоронної системи
Відповісти
Якщо корупціонери мають сидіти в тюрмі, то посадіть туди прокурора міста Даніліна
Відповісти
Хто б писав ,але не прокуратура ,там через одного рильце в пушку.
Відповісти
Якщо глибше б копали то пересадили половину прокуратури області та міста
Відповісти
Останні новини
У прокуратурі Волині кажуть, що дотримуються принципу «корупціонер має сидіти в тюрмі»
28 листопад, 2013, 14:20
Фотовиставка Сергія Палька
28 листопад, 2013, 14:00