Оборону монастиря в Києві назвали «останньою битвою за Україну»

Оборону монастиря в Києві назвали «останньою битвою за Україну»
Після розгону Євромайдану у Києві частина протестувальників заховалася у Михайлівському монастирі. До святині стягують "Беркут".

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на "5 канал".

За даними видання, у монастирі зараз перебуває близько 250 учасників Євромайдану. Монахи виносять активістам гарячі напої, небайдужі кияни приносять їжу. Мітингувальників просяить вести себе благопристойно і не чіпляти плакати на стіни монастирських будівель.

Водночас біля Монастиря чергує автобус з "Беркутом" та швидка. Правоохоронці періодично намагаються потрапити до монастиря, однак їх не пускають протестувальники.

Переважна більшість сховалися в соборі - це жителі західних областей України. На питання, чому вони вирішили сховатися саме на території храму, відповідають: "Це святе місце, і навряд чи у міліції вистачить совісті сюди лізти", пише Кореспондент.

(Фото з соціальних мереж)

Інформація про події в монастирі активно поширюється соцмережами.

Володимир Довженко:
Зараз до Михайлівського. Пропоную журналістам і взагалі всім оприлюднювати і розповсюджувати дані ВСІХ без винятку працівників беркуту. Країна повинна знати не лише їх, але й імена членів їхніх родин. Отож витягаю зі свого журналістського сховища: Антонов Євген Федорович, в.о. командира 3-ої роти Беркуту (Київ) м.т.: 097-953-18-97. Родом з Житомирщини. Фото, на жаль, нема.

Ruslana Lyzhychko:
Ми сховалися в Михайлівському Соборі... Нас тут біля ста чоловік... Є поранені.

Майдан захоплений. Потрапити на нього неможливо! Я намагалася. Сказала, що там залишилися мої особисті речі, на що мені відповіли, що всі речі вже викинули.

Ми чекаємо світові медіа і представників Посольств іноземних держав.

Близько 11:00 Геннадій Федешов у Фейсбуці написав:

"Нарешті дозвонився до ректора Духовної Академії, що на території МИХАЙЛІВСЬКОГО монастиря, де ВЕЛИКА КІЛЬКІСТЬ ПРОТЕСТУВАЛЬНИКІВ ВРЯТУВАЛАСЯ від ШТУРМУ #євромайдан. Владика Епіфаній стверджує, що міліція АРЕШТОВУЄ і ВДЯГАЄ НАРУЧНИКИ ВСІМ, хто якимось чином ВИХОДИТЬ за межі МОНАСТИРЯ. ПРОСИТЬ ДОПОМОГИ ДЕПУТАТІВ , ПРЕСИ, ДУХОВЕНСТВА і мирян!!! ПРОХАННЯ ПОШИРЮВАТИ!!!"

У групі "Типовий націоналіст" у мережі ВКонтакте об 11:47 написали: АЛЯРМ!! УВАГА! ВСІ ДО МИХАЙЛІВСЬОГО СОБОРУ!!! ЛЮДИ СКАНДУЮТЬ - КИЇВ ВИХОДЬ!* ЦЕ ОСТАННЯ БИТВА ЗА УКРАЇНУ!

Евгения З. написала:

В Михайловский срочно нужно минимум 2 заряженных полностью мобильных телефона. Самые простые. двухсимочные. говорят, что стоят 220 грн. Сейчас разрядятся последние телефоны и у нас просто пропадет связь.

Очевидиця штурму євромайдану розповіла:

Дівчата в цей момент стояли на горі, хлопці-внизу, декількома рядами захищаючи їх. Дівчат всіх трусило від хвилювання, але вони знайшли в собі сили заспівати хоч і уривчастим голосом славень України, який їм у цей момент здався молитвою. Говорить, що було таке відчуття, ніби вони разом з хлопцями захищали...Мотронинський монастир, як холодноярці в Мельниках...

Коли підійшов Беркут, наші хлопці НЕОДНОРАЗОВО їм повідомляли, що наша акція-мирна, судом не заборонена. "Що ми маємо зробити, щоб уникнути зіткнень?" У відповідь - тиша, а потім почався штурм.

Дівчата падали на хлопців, хлопці-на дівчат. Говорить били так, що якби не зимовий одяг, то переламали все що тільки можна.

Коли їх почали гнати як худобу від стели, дехто потрапляв у пастку, створену металевими щитами...І УВАГА! Хлопці, МІЛІЦІЯ, не Беркут, ЇМ ДОПОМАГАЛИ пролізти через той паркан, розтягуючи його. Вони самі були шоковані тим, що відбувалося на їхніх очах.

Вибравшись із того пекла, хлопці та дівчата кричали їм "ДЯКУЄМО!"

Потім всі розбігалися хто куди. Багатьох доганяли і по-звірячому просто били, добивали. Били навіть тих, хто просто сидів у цей час на лавках, людей які були взагалі не причетні до євромайдану. Вони просто йшли з якогось нічного клубу додому і вирішили присісти...

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Какая оборона, какая битва?? Не наигрались еще?
Відповісти
Закрий пельку регіональний вибл...
Відповісти
Эуропеець, брысь на майдан. Может, там тебе мозги вправят. Если, конечно, они у тебя есть.
Відповісти
здристни!
Відповісти
Влада показала своє істинне лице - точніше МОРДУ...

Відповісти
О Боже, це так страшно!
Наскільки це низько і який це сором бити дітей!!
Ми це не пробачимо!!!
Відповісти
Останні новини
Оборону монастиря в Києві назвали «останньою битвою за Україну»
30 листопад, 2013, 13:22