У міськраді вирішили, що протест наразі важливіший за працю. ДОКУМЕНТ

У міськраді вирішили, що протест наразі важливіший за працю. ДОКУМЕНТ
Постійна комісія міської ради рекомендувала міській раді з 3 грудня оголосити у місті безстроковий мирний страйк.

Таке рішення комісія прийняла на підставі міркувань, що "право на мирний протест та свободу вираження своїх поглядів і переконань має вищий пріоритет над правами та обов"язками, визначеними законодавством про працю".

Рішення у понеділок, 2 грудня розглядала постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Комісія підтримала проект рішення, підготовленого фракціями ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина». У рішенні йдеться про те, аби з 3 грудня оголосити у місті безстроковий мирний страйк.

Окрім цього постійна комісія винесла власні рекомендації та висновки, адресовані луцькому міському голові та депутатам луцької міської ради.

"В умовах сьогодення комісія вважає, що у зв’язку із зайнятістю працюючого населення міста і необхідності дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, може бути значно ускладнено та обмежено мешканцями Луцька конституційних прав на вільне вираження своїх поглядів та переконань, законного права на визначення конституційного ладу, здійснення прав українського народу щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності, забезпечення її екологічної та інформаційної безпеки», - йдеться у рекомендаціях.

На думку комісії право на мирний протест і вільне вираження своїх поглядів і переконань має вищий пріоритет над правами і обов’язками, визначеними законодавством про працю.

Комісія вважає необхідним оголошення загальноміського страйку як форми мирного способу захисту соціальних, економічних і політичних прав і свобод.

Трудові колективи також можуть приєднатися до страйку на підставі рішення загальних зборів, оформлених відповідним протоколом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Придурки. Що лікарі не приходиьтимуть до хворих дщітей? чи до гіпертоінка не приїде швидка? чи хліба не привезуть в дистадки?Може хай ще світло відключать і воду разом. Люди, якщо ви люди, схаментіься. Не ведіться наШИБанутихю А за що Шиіб переживати? Сам по собі горе-політики.
Відповісти
На майдані зазначили, що екстренні служби працюватимуть, в тому числі і лікарні.. якщо тебе не було на мітингу, не потрібно тут щось тявкати, коли і сам не знаєш, про що мова!
Відповісти
Тобто дехто має право ніц не робити, а комусь треба свій зад везти на роботу. Що ж справедливо. Як завжди.
Відповісти
експо привіт!бери лопату тай на поміч Азарову!лендровер подарує.на бензин заробиш в мєсних князьків.а на обслуговування та запчастини продасиш нирку!працуй стерво.і маразми придуркуваті дальше пиши..
Відповісти
вони мабуть знали яку професію обирали, і ще складали присягу. Чи ти так не вважаєш?
Відповісти
Дівчино Таню, якщо для Вас боротись за свої права (не в найзручніших умовах, а на холодній вулиці) означає ніц не робити, то мені Вас шкода. А якщо Вам так лінь йти на роботу-Вас ніхто не тримає.
Відповісти
ви сидете в своїх норах і вас все влаштовує???? ви навіть не знаєте що таке страйк, коли пишете про невихід лікарів на роботу і виїзд швидких.
Відповісти
Перш ніж обзивати когось, розберіться до кінця у ситуації, а то виглядаєте таким саме Ви)) МНС та лікарні працюють, так як і працювали.
Відповісти
Лікарні, швидкі та інші організації, від яких залежить життя мають працювати. Інші організації, у яких є можливість відпустити людей, мають це зробити. Прийшов час змін!! Змін у світле майбутнє!!!
Відповісти
Але буде велике розчарування після страйку! Ви ж не готові і не вмієте знаходити варіанти економічного підйому. Так я за Європейські цінності проте я остерігаюсь побачити розчарування в очах ще одного обнадієного покоління. розробіть конкретний план дій та отримайте конкретну економічну підтримку поки ми страйкуємо. Бо потім нас візьмуть голими руками і ніхто не вже не вийде. Гасла кричати то весело і бадьорить а, що після них руїна?
Увімкніть мозок на порятунок економіки а не на відшліфовані гасла та динаміку мас!
Відповісти
Організовані старйки можуть стати причиною лише нашого з вами дискомфорту. Нашкодимо собі своїми ж руками! А от владі байдуже! І тут нічого не зміниться. Потрібно просто перестати бути маріонетками в руках ненажерливих і егоїстичних "політиків"!
Відповісти
які дискомфорти- про що ти думаєш?!людей б"ють!!!чи ти чекаєш на перше вбивство??люди обурились!!політики тут ні до чого!!
Відповісти
ЯК???? Ви поясніть мені - як ми можемо не бути маріонетками в руках влади - тоді ми і на кусок хліба для дітей не будемо мати, ті політики самі нас з'їдять. А страйки для того і потрібні щоб людей почули і побачили, що кричить не одна людина бо їй щось не подобається, а що це вся країна повстала, що люди більше не можуть жити в таких умовах - працювати як раби а жити як бомжі.
Відповісти
Действительно зачем "міськой заднице" работать и чем если она-"міська задниця".И остальные еврочлены не первой свежести,с гнилыми мозгами.Чем им работать-то.
Відповісти
нормально жити- це боятися висловити свою думку, жити на 1,5 тис. гривень і чекати на дивані, коли нарешті у нашій країні буде краще!?цікаво!!
Відповісти
Шановні,ви запитайте в ціх ЄВРОЧЛЕНІВ чи хтось з них бачив угоду з ЄС?Там немає ЖОДНОЇ фрази що ми через 10 років(на стільки розрахована ця угода) вступимо у ЄС.По друге,немає жодної фрази про те що ми підписавши угоду зможемо вільно пересуватися по Європі.Ви тупе стадо спочатку почитайте куди ві зараз лізете і чого державу власну розхитуєте.Сьогодні біля облдержадміністрації Вітів,Гузь,Шиба та єже з ними зняли прапор нашої держави і повісили на його місце прапор ЄС.А всі оті єврочлени ,що прийшли стояли та дивилися.Не подобається вам скоти бути в Україні,піздуйте в ЄС.
Відповісти
Шановний,там 296 сторінок.І сам прочитай.Захист прав споживачів.Збільшення потоку коштів зза кордону, шляхом інвестицій в бізнес. Про це тобі кожен підприємець скаже. Спілка підприємців України, одноголосно проголосувала за асоціацію, бо малий і середній бізнеси загнуться, без вливу коштів.Безвізовий режим, про який ви неточно виразилися,це окреме питання, яке має бути винесене, на розгляд в європарламенті. Слава Україні!
Відповісти
Страна неляканех дурнів.
Відповісти
Пане кодддзюра ось ви на майднані волаєте наче вам яйця чимось прищемило СТРАЙК СТРАЙК а чому ж ваше буратіно не страйкує, чи коли йде питання про власні гроші то економічні інтереси мають верх над політичними????
Відповісти
Хлопці! На кусок хліба треба заробляти. Совок закінчився. Халєви не буде...
Відповісти
Ср..а влада на вас і ваші майдани!!!! Тварі!!! На роботу валіть!
Відповісти
ви дебіли які нафіг роботи треба боротися за євросоюз для себе для наступого покоління!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
У міськраді вирішили, що протест наразі важливіший за працю. ДОКУМЕНТ
02 грудень, 2013, 17:17