Пішли захищати свою рідну Волинь: у Ковелі попрощалися з двома Героями Олексієм Хомічом та Олексієм Стахорським

Пішли захищати свою рідну Волинь: у Ковелі попрощалися з двома Героями Олексієм Хомічом та Олексієм Стахорським
Сьогодні, 25 квітня, Ковель провів в останню дорогу двох бійців: Олексія Хоміча та Олексія Стахорського, які прийняли свій останній бій 21 квітня 2024 року в селищі Очеретине Донецької області.

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка.

"Захисники народилися, виросли та отримали освіту в Ковелі, жили в нашому місті. На війні бійці з позивними «Доктор» і «Льоха» були побратимами. На жаль, вони разом повернулися до рідного міста «На щиті», - йдеться в повідомленні.

Мер Ковеля зазначив, що лише найтепліші, найкращі слова говорять про хлопців їхні рідні люди. Олексій Хоміч — працьовитий, безвідмовний, мав золоті руки і дуже любив працювати з деревом. «Був ідеальним», — говорить про нього дружина Лідія. Сестра Наталія згадує Олексія як справжнього старшого брата, Захисника, який підтримував її сім’ю навіть з фронту. Зворушливу синівську турботу за сотні кілометрів відчувала й мама, Віра Никонівна. 24 лютого 2022 року Олексій закінчив роботу і вже наступного дня став до лав української армії.

«Сказав, що іде захищати свою Волинь, свою сім'ю. Був людиною світлої душі», - говорить про Олексія Стахорського дружина Вікторія. Олексій обожнював шестирічного синочка Любомира, який казав татові, що підросте і допоможе йому бити ворога на фронті. Позитивну, добру енергетику Льоші відчували й усі інші діти, вони дуже до нього горнулися. Відчували й тварини. Котики та песики знаходили прихисток біля Олексія на позиціях.

Хлопці будували плани на майбутнє, прагнули жити, дарувати любов і турботу своїм сім'ям. Були щасливими. Олексій Хоміч зустрів кохання в часі повномасштабного російського вторгнення, коли ніс службу на українсько-білоруському кордоні. Місцева дівчина Ліда допомагала військовим. Спалахнули почуття, адже кохання не зважає на війну. Пара стала на "рушничок щастя" 1 серпня минулого року, однак щастя обірвала війна.

7 років щасливого шлюбу з коханою дружиною Вікторією відміряла доля Олексію Стахорському. «Він – моя віддушина, а я — його», - так казала про їхні взаємини Вікторія. Воїн мріяв після війни збудувати будинок, займатись риболовлею, започаткувати бізнес. Любив життя і цінував усі його моменти.

Молодші сержанти Олексій Хоміч та Олексій Стахорський були нагороджені відзнаками командира 100 ОБрТрО «За оборону рідного краю». Олексій Хоміч також — почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест».

"Висловлюю щирі співчуття рідним Олексія Хоміча: дружині, батькам, сестрі та донечкам. Прошу прийняти співчуття у зв'язку з непоправною втратою дружину, батьків, сина та брата Олексія Стахорського. Ковельчани провели Героїв в останню путь навколішках.
Вічна шана і пам’ять Захисникам України!" - наголосив Ігор Чайка.

Інформаційне агентство ВолиньPost висловлює щирі співчуття близьким загиблого Героя. Вічна пам'ять!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пішли захищати свою рідну Волинь: у Ковелі попрощалися з двома Героями Олексієм Хомічом та Олексієм Стахорським
25 квітень, 17:00