У Луцьку дівчина потрапила в лікарню після нападу собаки

У Луцьку дівчина потрапила в лікарню після нападу собаки
Лучанку Іванну Сташко в центрі міста покусала собака.

Це сталося коли вона поверталася додому, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«На мене напала зграя собак, вони всі почали на мене сильно гавкати, і одна з них сама борза, взяла і вкусила мене за ногу. Двічі. Один раз зверху, але завдяки моєму взуттю вона не змогла достати до тіла, а другий укус вже був більш болючіший для мене», - розповіла Іванна Сташко.

Вона каже: неодноразово прогулюючись біля свого будинку, зауважувала собак без нагляду господарів. Нині дівчина госпіталізована.

Медики відпускати її додому не поспішають. Постраждалій зробили щеплення від сказу, бо що це були за собаки поки ніхто не знає.

Завідувач відділенням загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Володимир Лагода з цього приводу зазначив: «Зараз стан потерпілої рахується задовільним, не рахуючи того стресу, що дівчинка пережила, це є переляк коли собаки кидаються. На правій гомілці внизу вкушені рани від верхньої нижньої щелепи невеликих розмірів десь до 2,5 міліметрів, накладено пов’язку. Зараз вона в палаті відпочиває, отримала прививку антирабічної вакцини».

Інформацію про вкушену лучанку директор КП «Ласка» Дана Новарчук дізналася від журналістів та відразу ж прибула на місце події - проспект Волі.

Новарчук каже: проблем з бродячими собаками в центрі міста немає. Припускає, що на дівчинку напали пси, які мають господарів, але вільно розгулюють містом.

«Наша бригада приїхала, ми обійшли тут усю територію і відповідно найбільше проблеми це частний сектор. Власники тварин просто їх відпускають… Ті тварини, які тут були ми їх заберемо всі… Навіть якщо це будуть домашні без упізнавальних знаків, або навіть якщо з ошийниками, теж будем забирати, тому що це якби покаральна міра для людини тому що вона вигулює її не згідно чинного законодавства», - констатувала Дана Новарчук.

До слова, лише цьогоріч із укусами собак до лікарів звернулось 130 осіб. Наслідки зустрічі з собаками - жахають. Медики розповідають - не завжди люди потерпають від безпритульних собак. Часто на них нападають і домашні.

Однак у випадку із Іванною Сташко встановити, яка собака вкусила дівчину, бродяча чи домашня, майже неможливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТА бовбивати тих собак, застрелити. А активістів які відстоюють права Собак - побити.
Відповісти
Та яка різниця, домашня чи бродяча собака вкусила? Дівчині від цього менш боляче не буде. Ловити і усипляти... І це в центрі міста. А що робиться в інших районах Луцька, наприклад, в районі Агроконтракта, де зграї собак постійно кидаються на людей...
Відповісти
хм, цікава пропозиція....але спершу я забуре життя людей, а потім подумаю над собаками
Відповісти
Дана! Перестань! Іди працюй, а не коменти вона клікає!!!
Відповісти
вас постреляти уроди
Відповісти
Дана Новарчук припускає, що це не бездомні пси. Я припускаю, що в дівчини проблеми з головою. Місто - притон для псів. На постраждалу напала ЗГРАЯ СОБАК. Дана, не виправдовуй свою бездіяльність, або працюй, як не справляєшся - йди геть. А то тільки вміє язиком молоти і сваритися зі всіма.
Відповісти
Тих собак бездомних потрібно виловлювати!!! А хазяїв яких викидають на вулицю своїх собак застрелювати.
Відповісти
На Володимирській гуляють собаки табунами, а на МКБ взагалі не пройдеш. Приїдьте на зупинку, де кінцева маршруток №30,29 - біля магазинів - їх нестерпно повно!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку дівчина потрапила в лікарню після нападу собаки
06 грудень, 2013, 13:58