Уряд підняв «планку» для статусу «заможній українець»

Уряд підняв «планку» для статусу «заможній українець»
Податок на розкіш стартуватиме з доходів понад 26 тисяч гривень – на думку урядовців, саме стільки й не менше потрібно заробляти українцю, щоб вважати себе заможнім.

Як інформує ТСН, базову ставку оподаткування для доходів понад 25 прожиткових мінімумів (більше 26 тис. грн.) планується підвищити до 20%, заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова.

Раніше податок на розкіш мали платити ті, хто отримує більше 15 тисяч гривень.

«У законопроекті закладена прогресивна шкала для рівня доходів понад 25 прожиткових мінімумів, тобто, це понад 26 тисяч гривень. В цьому випадку пропонується базову податкову ставку підвищити до 20%», - зазначила Акімова.

Також перший заступник голови АП додала, що в іншому новому законопроекті продублюють норми, які пропонував віце-прем'єр, міністр соцполітики Сергій Тігіпко - посилення оподаткування при купівлі предметів розкоші, яхт, літаків, машин представницького класу, введення податку на нерухомість.

Разом з тим Акімова підкреслила, що завдяки введенню податку на багатство держбюджет може отримати додаткові 500 мільйонів гривень на рік, які підуть на соціальні ініціативи Президента.

Як повідомлялося, в законопроекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження податку на багатство», який в кінці 2011 року розробили в Мінсоцполітики, передбачалося, що ставка прибуткового податку буде підвищуватися для зарплат понад 15 прожиткових мінімумів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд підняв «планку» для статусу «заможній українець»
12 березень, 2012, 15:50