Агропідприємство злякалось юристів і преси й віддало селянам гроші

Агропідприємство злякалось юристів і преси й віддало селянам гроші
На Ратнівщині зрушився з мертвої точки конфлікт між керівництвом агропідприємства та селянами.

Як повідомили у Асоціації захисту прав молоді Волині 14 березня, у селі Заброди Ратнівського району Волинської області аграрне підприємство взяло в оренду майже у 400 селян земельні паї.

Починаючи з 2009 року підприємство не платило орендодавцям за користування їхньою землею. Численні намагання місцевих жителів розривати договори оренди не мали результату. Аграрне підприємство-орендар відмовлялось сплачувати орендну плату, більше того не хотіло повертати мешканцям Забродів їхню землю.

Про цю ситуацію довідались юристи Центру правової інформації та консультацій Асоціації захисту прав молоді Волині в селі Заброди, яка працює в рамках проекту «Підвищення рівня правової спроможності жителів сільської місцевості Волинської області» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Селяни звернулись до фахівців Центру за допомогою. Численні звернення обурених мешканців Забродів стосувалися повернення їхньої землі та дотримання земельного законодавства загалом. Юристи Асоціації почали готувати позовні заяви від ошуканих селян з метою розірвання договорів оренди земельних ділянок в судовому порядку та повідомили про цю ситуацію засобам масової інформації.

І вже після публікації цієї інформації у ЗМІ ситуація кардинально змінилася – за два дні орендодавцям виплатили кошти за користування їхньою землею та розпочали процес припинення дії договорів за взаємною згодою сторін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що означає "процес розірвання договорів"? Ті юристи десь вчились??? Невиконання умов договору,фактично, його й припиняє. Чи ті юристи врахували індексацію та 3% річних за заборгованість по сплаті орендної плат??? Вчіть матчастину!!!!
Відповісти
Останні новини
Вбивцю засудили на 10 років
14 березень, 2012, 11:46
Агропідприємство злякалось юристів і преси й віддало селянам гроші
14 березень, 2012, 11:32