Молодіжний кредит на житло обійдеться у 900 грн на місяць

Молодіжний кредит на житло обійдеться у 900 грн на місяць
На обліку в програмі надання пільгових іпотечних кредитів молоді будівництва сьогодні зареєстровано 17 тисяч українських сімей – якщо їм таки нададуть молодіжний житловий кредит, то вони сплачуватимуть щомісяця по 900 гривень кредитних відсотків.

Про це повідомив голова Держфонду сприяння молодіжному житлобудівництву Леонід Рисухін в ефірі Ера FM, - пише Gazeta.ua.

«Оскільки мало коштів, а охочих багато, то у нас запроваджена так звана рейтингова система. Це коли сім'я отримує при зверненні до Фонду відповідну кількість балів, у залежності від того, скільки часу вона перебуває у черзі. Або чи є у неї діти і скільки їх, чи є молодий спеціаліст, який згідно з житловим кодексом має право на позачергове забезпечення житлом», - уточнив він.

За його словами, для участі у програмі молодіжного будівництва сім'я має перебувати у черзі в місцевих органах самоврядування, а її члени мають бути не старшими за 35 років включно та мати стабільні доходи і постійну роботу.

«Якщо на 30 років дається такий кредит, то десь близько 900 гривень на місяць сім'ї доведеться виплачувати за відсотки», - додав Рисухін.

Він наголосив, що програма передбачає суттєві пільги при народженні дітей.

«Основна програма, яку вже упродовж 10 років реалізує Фонд, це пільгове кредитування молодих сімей за відсотковою ставкою 3% річних і зі значними пільгами при народженні дітей. Ця програма спрямована на поліпшення демографії і збільшення народжуваності», - каже Рисухін.

Чиновник нагадав: якщо є одна дитина у сім'ї, то 3% не сплачуються. Якщо друга дитина, то держава дозволяє не сплачувати 25% суми кредиту. Троє і більше дітей – держава взагалі повинна повертати 50% кредиту.

Джерело: kachay.com.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це за фонд, і де дізнатися більше інформації?
Відповісти
Про це повідомив голова Держфонду сприяння молодіжному житлобудівництву Леонід Рисухін
Відповісти
де можна зареєструватись?
Відповісти
Що за фонд?Де можна стати в очерідь?Можна доступнішу інформацію?Номер телефона?
Відповісти
Це все развод..... хотя і малибип таке надавати для молодих сімей.НО знашою Державою це все роскрадається тими хто там працює....для своїх рідних і близьких....
Відповісти
Останні новини
Молодіжний кредит на житло обійдеться у 900 грн на місяць
14 березень, 2012, 16:07