Подробиці блокування «Самообороною» складів з контрабандою

Подробиці блокування «Самообороною» складів з контрабандою
Волинська «Самооборона Майдану» викрила два склади контрабанди у Володимирі-Волинському.

У середу, 5 березня, представники громадського об'єднання спільно із правоохоронцями виявили магазин-склад контрафактного товару – тютюну і алкоголю, розташований на вулиці 20 липня.

«Ми приїхали у Володимир, щоб на місці вияснити ситуацію. Перед нами людина придбала тут два блоки цигарок, хоч на магазині не було жодної вивіски. Я попросив у «продавців» відповідні документи, ліцензію, сертифікати, однак отримав відмову. Тоді ми викликали міліцію», – повідомив керівник військової комендатури «Самооборони» Андрій Омельчук.7

«Правоохоронці прибули негайно, почали здійснювати відпрацювання, тим часом вирішувалось питання про отримання дозволу на обшук, а його має дати суд. За півтори години нашого перебування тут, до мене підійшло з десяток місцевих жителів, усі на різний манер пробували вирішити питання «полюбовно», були навіть так звані «герої Майдану», – додав громадський активіст.

Суддя певний час відмовлялася виписувати ордер, мотивуючи це тим, що у неї закінчився робочий день. Все ж близько 21:00, суд прийняв відповідне рішення і дав згоду на конфіскацію несанкціонованих товарів.

Так, в магазині на першому складі виявили до 50 ящиків білоруської алкогольної продукції. Також знайшли підроблені акцизні марки.

Пізніше, коли журналістів на місці пригоди уже не було, Омельчук повідомив, що місцеві «тітушки», подолавши опір міліції, вантажним бусом вивезли частину контрафакту. За його словами, це спортсмени із місцевого боксерського клубу «Любарт», яких він раніше бачив на Народному віче у Володимирі.

Фактично півночі склад перебував в облозі «Самооборони» і лише близько 3:00 розпочалися слідчі дії.

«Вся відповідальність за збереження і конфіскацію товару тепер лежить на правоохоронних органах. Ми ж лише наглядаємо, аби вони не порушували законів», - каже самооборонівець.

Вранці 6 березня стало відомо, що активісти та правоохоронці знайшли уже другий склад контрафакту: більше тисячі ящиків горілки і іншої контрафактної продукції

Долучилися до такої акції самооборонівці з Нововолинська та Іванич. Були активісти й з самого Володимира-Волинського. Щоправда, з часом вони розійшлися, бо боялися можливих відплат від земляків, які наживалися на контрабанді.

Подібна спільна операція «Самооборона Майдану» та міліції відбулася вперше. Як повідомив Андрій Омельчук, про наявність таких несанкціонованих складів їх організацію повідомляли і з Володимира-Волинського, і з Нововолинська.

А міліція, оперативно спрацювавши, відшукала інформацію про можливі місця розташування цих складів, що й підтвердилося.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі виявлені склади, а також не виявлені (на бувшому консервному заводі і на бувшій мясобійні по вулиці Устилузькій) кришуються міським головою, належать депутату облради Кошельнику.
Відповісти
це може кошельник гроші із виручки торгівлею контробандними товарами накопичує на утримання молодіжної фудбольної команди "Вік" .....???????
Відповісти
Що значить "виявлені"? Вони там були ще до потопу. Більше усього посміхнула здивована міна правоохронців, щось на зразок "ай яй яй, звідкіля воно тут взялося .... ой а хто ж це усе понаносив"...
Відповісти
Останні новини
Подробиці блокування «Самообороною» складів з контрабандою
06 березень, 2014, 10:45