Українці платять за ліки втричі більше, ніж європейці

Українці платять за ліки втричі більше, ніж європейці
Вартість ліків в польських аптеках приблизно в 3 рази нижча, ніж в українських, написав прем'єр Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

За словами глави уряду, він, перебуваючи з робочим візитом у Варшаві, дав своїм помічникам доручення зайти в аптеку та порівняти ціни деяких видів ліків - пише ТСН.

"Так от хочу навести конкретні приклади. Торгова назва ліків "Коронал-10" вартість в Польщі 24 грн за упаковку, вартість в Україні - 52 грн, "Тенокс" вартість упаковки в Польщі 56 грн, в Україні - 141 грн. Виявилося, що вартість ліків в польських аптеках приблизно в 3 рази нижча, ніж у нас. Це при тому, що в Польщі існує податок на додану вартість на ввезення ліків", - повідомив Азаров.

Прем'єр також додав, що у Варшаві практично всі ліки відпускаються за рецептами, і частково вартість ліків компенсується державою. У зв'язку з цим прем'єр планує якнайшвидше навести порядок сфері медпрепаратів.

Як повідомлялось, 7 березня президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів підготувати механізм введення референтних (середніх) цін на ліки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці платять за ліки втричі більше, ніж європейці
26 березень, 2012, 11:31