«У нас спільна історія» - Луцьк полякам про Бандеру

«У нас спільна історія» - Луцьк полякам про Бандеру
Депутати Луцької міської ради затвердили текст відповіді депутатам ради польського міста Замость, які вважають образливим і неприпустимим присвоєння почесного громадянина Луцька провіднику українських націоналістів Степанові Бандері.

Нагадаємо, що міська рада Замостя висловила занепокоєння та жаль з приводу присвоєння Степанові Бандері звання почесного громадянина Луцька. У зверненні зазначалося, що «міжнародне співтовариство, до якого ми належимо, засуджує і не приймає прославляння нацистів і фашистів».

На сесії 4 березня депутати Луцькради не змогли затверити текст відповіді полякам, не зійшовшись, якою має бути ця відповідь - рішучою чи стриманою.

На сесії 28 березня луцькі депутати затвердили текст відповіді.

Як наголосив депутат-свободівець Святослав Боруцький, треба дати відповідь полякам уже тільки тому, щоб ті не втручалися у внутрішні процеси Луцька.

«Уявіть, якби нам по кожному питанню, яке приймає рада, хтось звертався і радив, які рішення приймати. Ми не можемо не дати відповіді. Це тест на нашу опозиційність», - заявив Боруцький.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що Луцьк має добрі відносини з поляками, в тому числі із Замостям, а тому не варто псувати цих відносин.

Проте депутати більшістю голосів вирішили таки дати відповідь раді Замостя.

Як ідеться у тексті Звернення, «певні сили у польському суспільстві прагнуть очорнити історію боротьби українських патріотів за національне визволення».

«Луцька міська рада вважає подібні заяви втручанням у внутрішні справи територіального органу самоврядування», - йдеться у тексті відповіді.

У зверненні також ідеться, що міська рада вважає нормою самостійно визначати своїх національних героїв і що присвоєння Бандері звання Почесного громадянина «не порушує жодних норм міжнародного права».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«У нас спільна історія» - Луцьк полякам про Бандеру
28 березень, 2012, 16:50