Волинянина визнано краєзнавцем 2011 року в Україні

Волинянина визнано краєзнавцем 2011 року в Україні
Лауреатом щорічної краєзнавчої Премії імені Дмитра Яворницького у 2011 році став директор Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Анатолій Силюк.

Високу відзнаку волинському краєзнавцю урочисто вручили 9 грудня у Києві на пленумі правління Національної спілки краєзнавців України.

Як зазначено в тексті премії, Анатолій Силюк удостоєний відзнаки, як автор низки наукових і науково-популярних публікацій з історії музейної справи та краєзнавства Волині, організатор краєзнавчих та наукових конференцій, упорядник та член редколегії наукових збірників.

До всього, 2011 року Анатолій Силюк сприяв проведенню наукової конференції до 140-річчя від дня народження Лесі Українки. Також за його безпосередньої участі у формуванні експозицій та фондів відкрито музей-садибу В’ячеслава Липинського в Затурцях.

Довідка:

Анатолій Силюк народився 16 вересня 1958 року в с. Уховецьк Ковельського району Волинської області в селянській сім’ї.

Закінчив в 1976 році Уховецьку середню школу, відслужив строкову військову службу, і навчався на історичному факультеті Луцького педінституту імені Лесі Українки, який закінчив у 1983 році.

З 1982 року працював у Волинському краєзнавчому музеї, спочатку науковим, потім старшим науковим співробітником відділу історії релігії і атеїзму. У 1984–1987 роках був старшим інспектором по музеях Волинського обласного управління культури. У 1987 році призначений заступником директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, а з 1991 року – директором музею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянина визнано краєзнавцем 2011 року в Україні
13 грудень, 2011, 13:04