Помер найталановитіший фотограф Волині

Помер найталановитіший фотограф Волині
У Луцьку на 64-му році життя відійшов у кращий світ патріарх волинської фотожурналістики, найталановитіший фотомайстер краю, власний фотокореспондент республіканського інформагентства Укрінформ (ТАСС-РАТАУ), засновник фотостудії-клубу «СпалахАРТ», лауреат найпрестижніших радянських, українських та міжнародних фотовиставок Валерій Бєлов.

На стежку фотомистецтва Майстер вийшов іще піввіку тому, коли в 13 років уперше взяв до рук стареньку фотокамеру. Відтоді не уявляв життя без фотоапарату. Допитливий хлопець напрочуд швидко відточував свою майстерність. І вже юнаком зумів здивувати своїм талантом маститих фотографів тогочасної Волині. А вже за кілька років Валерій організував у провінційному містечку Камені-Каширському грандіозну фотовиставку, де сталося досі нечуване й небачене: на районну виставку надіслали фотороботи найвідоміші фотомитці СРСР. Ця виставка стала візиткою не лише фотомистецтва Волині, а й України. Вона дала поштовх блискучій кар’єрі молодого майстра.

Непересічний талант помітили в Києві. Згодом Валерія Миколайовича запросили на роботу в найпрестижніше інформагентство колишнього Союзу – ТАСС-РАТАУ. Він став власним фотокореспондентом агентства у Волинській та Рівненській областях. Де пропрацював понад десятиліття.

Водночас, Валерій Бєлов організовував та брав участь у численних фотовиставках, отримав до півсотні нагород українських, всесоюзних та міжнародних фотовиставок. Його фотороботи є в найпрестижніших каталогах світу.

Не дивно, що до Майстра йшли навчатися фото справи. Зокрема, Валерій Миколайович був наставником нині відомого у світі фотографа, кінооператора, нашого земляка Сергія Михальчука та знаменитого українського режисера, теж вихідця з Луцька Олеся Саніна. Майстер став їхнім наставником на початках і підтримував із ними творчі зв’язки, надихав та удосконалював їхню майстерність до останніх днів свого життя.

Останніми роками Валерій Миколайович повністю віддався роботі з молоддю, ставши натхненником та співорганізатором молодіжного фотомистецького клубу «СпалахАРТ», який викохував юних талановитих фотографів, популяризував їхні фотороботи у світі. Заодно, Валерій Бєлов продовжував творити в Народній аматорській кіностудії «Волинь», знімаючи кінофільми, пишучи сценарії та організовуючи фото імпрези на Волині та Україні.

По собі Валерій Миколайович залишив двох дітей та двох онуків. Вічна пам'ять справжньому Майстру, нехай земля буде пухом, а Небо – за колиску. Пам’ятатимемо тебе, Вчителю…

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер найталановитіший фотограф Волині
13 грудень, 2011, 14:20