У Росії почали цькувати знаменитого музиканта Макаревича

У Росії почали цькувати знаменитого музиканта Макаревича
Ряд відомих росіян, у тому числі співачка Алла Пугачова, бізнесмен Михайло Прохоров та актор Леонід Ярмольник, підписали відкритого листа, у якому закликали припинити цькування Андрія Макаревича у Росії за його позицію щодо подій у Криму.

Лист, який підписали 25 правозахисників, музикантів, вчених, акторів та бізнесменів, опублікований на сайті "Эхо Москвы", пише сайт "5-го каналу".

"В Інтернеті розгорнуте справжнє інформаційне цькування відомого діяча культури, рок-музиканта, лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича. Услід за поширенням відвертої брехні про нібито наявність у Макаревича бізнесу на українській території у четвер, 27 Березня, був організований псевдо-незалежний збір підписів за позбавлення Андрія Макаревича всіх державних нагород", - говориться у заяві.

Підписанти відзначають, що організатори збору підписів проти Макаревича навмисне використали ресурс, який не відновиться до російської юрисдикції. Макаревича називають "посібником фашистів" та "підбурником убивств", а такі заяви в Росії караються законом.

"Однак цю мерзенну кампанію вже підтримали окремі представники "Единой России" і деякі ЗМІ. Прагнення політиків і ЗМІ підвищити свій рейтинг на створенні скандалу навколо імені відомої людини, виглядають жалюгідними. Поширення спотвореної інформації опускає благородну професію до рівня "жовтої преси", а використання ЗМІ як знаряддя пропаганди - просто не витримує критики", - говориться у листі.

Ситуацію, в якій опинився Макаревич, захисники порівняли з цькуванням письменника Бориса Пастернака після вручення йому Нобелівської премії, а також академіка Андрія Сахарова, який постраждав за незгоду з політикою СРСР щодо Афганістану.

Лист направили на ім‘я президента РФ Володимира Путіна, в Держдуму та Раді Федерацій, прем‘єр-міністру Дмитру Медведєву та генеральним директорам Першого каналу, ВГТРК та НТВ.

Нагадаємо, Андрій Макаревич висловився проти приєднання Криму до Росії і заявив, що РФ не повинна втручатися у внутрішні справи України. 15 березня він став учасником Маршу миру. Свою думку з приводу ситуації в Криму він виклав у відкритому листі президенту Путіну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
патріот. не кацап, а росіянин, брат наш)))
Відповісти
Мужик з головою на плечах, а не бидло
Відповісти
ти це у "Волинь Пост" запитуєш? Спробуй у Андрія Вадимовича осбисто запитати, а не туфту тут всяку писати.
Відповісти