У Луцьку відгуляють «Волинський Великдень» Тетяни Ціхоцької

У Луцьку відгуляють «Волинський Великдень» Тетяни Ціхоцької
У дні Великодніх свят, 17 квітня, в приміщенні Волинського обласного музично-драматичного академічного театру імені Тараса Шевченка співачка Тетяна Ціхоцька та продюсерська група «ТАНДЕМ» вже вчетверте представлять нову концертну програму «Волинський Великдень».

Тетяна Ціхоцька – солістка концертної програми, крім того – її режисер, постановник, авторка ідей костюмів, авторка музики та аранжувань до багатьох музичних номерів, що виконуються в концерті.

Співачка розповіла, що робота над концертною програмою, яка вже традиційно є ще й презентацією нового музичного матеріалу, триває мало не цілодобово, тому потребує надзвичайних зусиль.

«Адже при такому напруженні навіть уві сні відбуваються «прогони» майбутнього концерту. Це, мабуть, хоча і екстремальний, зате дуже ефективний спосіб опрацьовувати творчі ідеї. Роблячи аранжування, записуючи в студії новий матеріал, тут же уявляєш, як це буде звучати на сцені, і які риси варто додати, наприклад, до костюмів, чи до танцю. У свою чергу, танець диктує відповідні рішення по музиці – шукаються нові звуки, підбирається темп, характер», – розповіла вона.

Співачка зауважила, що концертна програма робиться з використанням якісного звукового та світлового обладнання, розробляється оригінальна режисура – так, щоб усе дійство сприймалось не як набір окремих концертних номерів, а як суцільний твір, у якому є і лірика, і навіть казковість, є й запальні танці, і «гарячі» народні пісні-частівки.

Шоу-програма «Волинський Великдень» відтворює традиції весняних, зокрема – Великодніх народних святкувань, багато з яких зародились і збереглись зі стародавніх дохристиянських часів виключно в Україні.

Наприклад, зі сцени прозвучить унікальна самобутня пісня – забава («риндзівка»), буде виконано яскравий старовинний народний танець «Шум».

Солісти концерту виступатимуть у оригінальних національних святкових костюмах, відтворених за літографією галичанського художника А. Пилиховського (XIX ст.).

Новинкою у програмі прозвучать ліричні романси на вірші Лесі Українки, що увійшли до авторської нотної збірки Ціхоцької «На крилах пісень», презентація якої відбулась наприкінці минулого року.

Організатори зауважують, що цьогорічний проект по-справжньому знаковим робить те, що у ньому бере участь молодь. Разом із Тетяною Ціхоцькою на сцену вийдуть солісти квартету «Акорд».

«Юний сопілкар в колі запального хороводу ансамблю танцю «Волиняночка», вибухова енергія танцюристів та солістів концерту, прониклива гра інструментальних ансамблів «Ретро», «Джерела» – усе дійство по-справжньому дихатиме енергією молодості і весни, і зарядить глядачів справжнім настроєм свята!», – обіцяють організатори.

Довідка

Прем’єра програми «Волинський Великдень» Тетяни Ціхоцької відбулась в квітні 2008-го.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ціна?яка?
Відповісти
квитки в касі театру 30-80
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відгуляють «Волинський Великдень» Тетяни Ціхоцької
30 березень, 2012, 14:01