Ще одне польське місто обурилося через Бандеру-лучанина

Ще одне польське місто обурилося через Бандеру-лучанина
Рада міста Любліна обурена героїзацією ОУН-УПА та дивізії СС «Галичина» у містах-партнерах: Луцьку, Львові та Івано-Франківську.

Депутати вимагають, у тому числі і від влади облцентру Волині, вшанувати мирне населення, яке, на думку польської сторони, загинуло від рук українських націоналістів під час «Волинської різанини» у 1943-44 роках - повідомили Волинські новини з посиланням на радіо Люблін.

Люблінські депутати під час сесії одноголосно ухвалили заяву «справі винищення людей на Волині у 1943-44 роках».

«Переймаючись історичною пам'яттю і взаємною співпрацею між нашими громадами, Рада міста Люблін звертається із закликом до органів самоврядування партнерських міст Любліна: Луцька, Львова і Івано-Франківська про ставлення з повагою до пам'яті поляків, а також українців, євреїв, вірмен і чехів, вбитих на Волині 1943-44 роках підрозділами ОУН-УПА, а також дивізії СС «Галичина», - йдеться в документі.

«Взаємне партнерство, співпраця і дружба, на які впродовж багатьох років ми працюємо, не можуть базуватися на відсутності однозначної, критичної оцінки злочину і бузувірства, скоєних щодо беззахисного цивільного населення. Повага перед нашою спільною, інколи дуже складною, історією, а також шана, віддана нашим вбитим співвітчизникам, - це один із фундаментів подальшої плідної співпраці між нашими містами і громадами. Усіляка форма прославляння організаторів такого злочину, як винищення безневинного населення Волині, … має бути засуджена нашими українськими партнерами», - вважають депутати Любліна.

Отож Рада міста вимагає, аби «східні партнери» дали оцінку, яка би засуджувала «Волинську різанину» та її винуватців.

Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.

Натомість Луцька міськрада 28 березня заявила, що розцінює заяву польських колег як «втручання у внутрішні територіального органу самоврядування».

Раніше депутат Луцької міської ради Анрій Осіпов заявляв, що суперечка, спровокована заявою депутатів Замостя, може перерости у масштабніший конфлікт. «Може початись сварка, можливі взаємні образи. В сварку втягнуться тисячі з обох сторін, і всі попередні зусилля з примирення зведуться нанівець», - заявив Осіпов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це не їхня справа, яких героїв мають українці, а то вони ще за Версальський мир, пацифікацію, Пілсудського, операцію Вісла і ще за багато що ще не відповіли. А то тільки краще поляци жити стали - зразу голос підвищуюють, щось вимагають
Відповісти
цілком підтрумую,що не їхня справа,які у нас герої.операція Вісла ,розбій мирних сіл армією крайовою і це ще не все.Замовкніть!!
Відповісти
Это только начало.
Відповісти
Превед братишка AntiUkr! Снова ты плистаешь настаящим русссским умом. Хачу саапщить тибе о новай пабеде русссскава мира. Учёные Урюпинскава университета устанавили уже ни тока шта Маисей был руссским, а и ево фамилию: Маисей Иванович Сусанин! Паздравляю тибя братишка AntiUkr с новай пабедай русссскава мира! Целуй русссские берёзы, ни забивай.
Відповісти
Поляци таци.
Пся крев.
Відповісти
Чого український стороні обурюватися.Якщо хочуть бути містами - партнерами,то треба себе поводити як партнери.Якщо ні,то робіть собі що завгодно і не шукайте партнерів на Заході.
Відповісти
За такою логікою розвитку подій, незабаром усі країни-сусіди почнуть вимагати від України сплати контрибуцій за етнічні чистки на протязі отстаніх 1000 років.

А хто заплатить Україні за Голодомор 1932-33?

А хто заплатить Україні за німецьку окупацію 1941-44?

А хто заплатить Україні за бесчинства Пілсудського і Польської держави 1920-39?
Відповісти
Ні, це справа загальноєвропейського значення, тим більше, що сусідні держави, Україна з Польщею мають жити мирно.
Зло має бути засуджене безумовно, не чекаючи, що зроблять "ті", які до речі перший крок уже давно зробили. В цьому плані Україна ще незріла, нечесна та совкова.
Геноцид проти волинських поляків досі не засуджений українською державою - проте поляки багато разів перепрошували за операцію Вісла чи за порушення законів польською владою стосовно української общини у Польщі 1918-39. Поки що це Україна вимагає все більше й більше. Не в цьому суть партнерства.
До речі, пані Ірено, як можна зрівняти переселення людей з важких, гірських умов життя у хороші німецькі господарства (операція Вісла) з плановим та системним винищенням всього польського населення (геноцид на Волині)?
Скільки було жертв порушень закону в міжвоєнній Польщі, а скільки поляків загинуло (жорстоко) від УПА?
Українцям у Польщі живеться прекрасно, так в економічному, як і культурному плані, а того сказати не можна про опіку української держави над поляками. Так само було й у 20-30 рр.
Поляки не чіпаються України самої по собі. Їх лякає визнання людей, причеиних до геноциду та фашизму, героями "європейської" та "демократичної" держави. Зрозумійте це нарешті!
Відповісти
Останні новини
Ще одне польське місто обурилося через Бандеру-лучанина
31 березень, 2012, 09:27