Обмеження перебування для росіян в Україні почне діяти з 7 квітня

Обмеження перебування для росіян в Україні почне діяти з 7 квітня
З 7 квітня громадяни Російської Федерації можуть тимчасово перебувати в Україні не більше 90 днів з дати першого в'їзду.

Це рішення було прийнято у відповідь на введення обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України, - пише ZN,UA.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України в п'ятницю, 4 квітня, на виконання доручення Кабінету міністрів до 7 квітня 2014 на громадян РФ будуть поширюватися вимоги підпункту 2 пункту другого Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, затвердженого постановою уряду від 15 лютого 2012 року.

"Тепер громадяни Росії, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо строку перебування на території України під час в'їзду в Україну працівники Держприкордонслужби будуть відмовляти їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування при виїзді з України притягувати до адміністративної відповідальності.

Дія цієї постанови не буде застосовуватися щодо громадян РФ, що перетинають російсько-український кордон в рамках угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Росії від 11 жовтня 2011 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обмеження перебування для росіян в Україні почне діяти з 7 квітня
04 квітень, 2014, 13:45