На Волині – нові пости ДАІ

На Волині – нові пости ДАІ
На Волині урочисто відкрили три стаціонарні пункти ДПС ДАІ.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Зокрема зявився пост на території Дідичівської сільської ради Ківерцівського району (125 км а/д Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне), Вишнівської сільської ради Любомльського району (486 км а/д М-07 Київ – Ковель – Ягодин) та в селі Оконськ Маневицького району (382 км а/д М-07 Київ – Ковель – Ягодин).

Нині завершуються роботи щодо благоустрою прилеглих до пунктів дорожньо-патрульної служби територій.

Будівництво постів ДПС ДАІ здійснювалося за позабюджетні кошти.

За словами начальника УМВС України у Волинській області генерала-майора міліції Богдана Щура, пости мають у своєму розпорядженні патрульний автомобіль, стаціонарну радіостанцію, телефон, факс, комп’ютер із встановленими автоматичними інформаційно-пошуковими базами ДАІ.
«Окрім цього, пости обладнані засобами надання першої медичної допомоги і примусової зупинки транспортних засобів», - сказав Щур.

Він наголосив також, що пости ДПС під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 виконуватимуть роль антикризових центрів: тут працівники служби надаватимуть учасникам дорожнього руху, зокрема вболівальникам і туристам із Польщі та Білорусі, консультаційну допомогу, за потреби викликатимуть технічних спеціалістів, екстрені служби тощо.

«Ми напрацювали алгоритм дій із ректором Волинського національного університету імені Лесі Українки Ігорем Коцаном щодо залучення студентів, котрі працюватимуть перекладачами, до несення служби і надання допомоги іноземним громадянам. Таким чином ми намагаємося забезпечити максимально комфортне перебування громадян інших держав на теренах України», - зазначив начальник волинської міліції.

«Основною функцією співробітників дорожньо-патрульної служби під час несення служби на стаціонарних постах ДАІ є: нагляд за дорожнім рухом, попередження та припинення злочинів, використання відеоприладів при стеженні за дорожнім рухом, виявлення транспортних засобів, водії яких залишили місце ДТП, або транспортних засобів, які перебувають у розшуку, надання допомоги учасникам дорожнього руху, участь у попередженні дорожньо-транспортних пригод», – акцентував начальник УДАІ УМВС України у Волинській області полковник міліції Володимир Гайовий.

У планах сьогодні – придбання трьох мобільних апаратно-програмних комплексів автоматичного контролю за транспортними засобами «Рубіж».

«За допомогою цієї системи здійснюватиметься контроль за рухом транспортних засобів: у місті Любомль та селищі Маневичі – у чотирьох напрямках руху, а в селищі Цумань – у двох. Також у випадку пересування автомобіля, який знаходиться у розшуку або орієнтуванні, система подасть сигнал інспектору ДАІ про його зупинку», – розповів генерал-майор.

Вартість необхідного технічного обладнання становить більше 1,5 мільйона гривень. Для вирішення питання щодо придбання системи «Рубіж» направлено відповідний лист в Управління ДАІ МВС України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – нові пости ДАІ
06 квітень, 2012, 10:41
У Луцьку в суботу - КВН
06 квітень, 2012, 09:45