Луцьк може закликати поляків обговорити Бандеру

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов закликає Люблін та Замость вступити у діалог з українськими містами.

Про таку пропозицію ідеться у його проекті рішення "Про українсько-польські діалоги", - пише сайт Твій місцевий депутат.

У тексті проекту рішення йдеться про заклик порозумітися полякам та українцям щодо розбіжностей в інтерпретації спільної історії.

Метою прийняття відповідного рішення міської ради є започаткування процесу взаєморозуміння, задля запобігання конфліктам та збереження добросусідства.

"Приймаючи до уваги офіційні заяви місцевих рад Любліна та Замостя, Луцька міська рада вважає, що існує проблема порозуміння через взаємні претензії і образи. Однак взаємне пробачення можливо лише через розуміння один одного. Зрозуміти один одного може лише той, хто здатний, бодай на мить подумки поставити себе на місце свого опонента. Полякам не потрібно зрікатись своїх героїв, бо їхні герої – це їхня самосвідомість і самодостатність. Українцям – так само. Маємо переконання, що без вільної України, не може бути вільної Польщі", - пише Осіпов у запропонованому проекті рішення.

Таким чином, депутат пропонує міськраді включити у порядок денний розгляд цього проекту рішення.

До слова, проект рішення передбачає організацію у Луцьку ряду зустрічей із представниками влади міст Люблін та Замость, із долученням депутатів зі Львова та Івано-Франківська.

Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.

Натомість Луцька міськрада 28 березня заявила, що розцінює заяву польських колег як «втручання у внутрішні територіального органу самоврядування».

Раніше депутат Луцької міської ради Анрій Осіпов заявляв, що суперечка, спровокована заявою депутатів Замостя, може перерости у масштабніший конфлікт. «Може початись сварка, можливі взаємні образи. В сварку втягнуться тисячі з обох сторін, і всі попередні зусилля з примирення зведуться нанівець», - заявив Осіпов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – нові пости ДАІ
06 квітень, 2012, 10:41
У Луцьку в суботу - КВН
06 квітень, 2012, 09:45
Луцьк може закликати поляків обговорити Бандеру
06 квітень, 2012, 09:28