Народне віче у Луцьку. ФОТО

Народне віче у Луцьку. ФОТО
На Театральному майдані Луцька зібрали народне віче. Організатори заявляли, що сновна мета - відзначити річницю перемоги над росіянами у Конотопській битві, хоча як завжди говорили про проблеми сьогодення.

Заходу передував автопробіг містом за участі представників "Автомайдану України", "Автомайдану Волині" та інших громадських активістів.








З ініціативи писара Луцького стрілецького братства Олександра Сокура учасники віча виконали Гімн України, причому не один куплет і приспів, як у офіційній версії, а три, як у повному тексті твору Павла Чубинського.

Далі "майданівську" молитву прочитав священик Михайло Бучак, який свого часу активно брав участь у революційних подіях.



"Сьогодні ми повинні прикласти максимум зусиль, щоб з Божою допомогою побудувати те, чого прагнули: соборної, духовно незалежної, національно свідомої, мовно єдиної та територіально цілісної України", - відзначив він.

Не обійшлося у промові священика і без церковної політики. "До тих пір, поки в Україні згадується ім'я патріарха Кирила, не буде єдиної церкви. Не можна сьогодні поминати ту людину, яка нагороджує Зюганова (лідер російських комуністів, - ред.) Орденом слави і честі Московського патріархату. І в той же час Зюганову дякують лідери ДНР та ЛНР за допомогу", - пояснив священик.

Виконувач обов'язки лідера "Правого сектору" на Волині Руслан Тимощук заявив, що коли 25 бійців "Правого сектору" з Волині повернуться, а заступники очільника управління МВС області будуть на посадах, бо їх "повикидають з кабінетів".



Позицію Тимощука підтримав і представник "Автомайдану України" Олег Бондарук. Він здивувався, як можуть сьогодні розкривати злочини міліцейські начальники, які, мовляв, "раніше ці злочини і робили".



Він відповів на закиди багатьох про те, що революціонерам "варто їхати на Схід". Бондарук зазначив, що не всі із активістів волинських "майданівських" організацій можуть воювати за станом здоров'я, тому залишаються на місцях "наводити порядок тут".

Представники "Самооборони майдану Волині" Богдан Климчук та Сергій Чуріков розповіли про складне становище волинян, які беруть участь в АТО, а також презентували "волинський народний бронежилет".



Одним із "найяскравіших" епізодів акції стала сварка між Русланом Тимощуком та очільником ГО "Автомайдан Волині" Сергієм Похою.

ЧИТАТИ ПРО СВАРКУ РЕВОЛЮЦІОНЕРІВ

Після віча відбулася хода до Меморіалу вічної слави, щоб вшанувати пам'ять полеглих за волю України та відзначити річницю перемоги у Конотопській битві 1659 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
народу - хмара!
Відповісти
да, багато людей прийшло на "народне" віче. людям це надоїло. "революціонери" ідіть працюйте, а не займайтесь невідомо чим. якщо не вмієте працювати - в центр зайнятості на перенавчання. хватить займатися х-ньою.
Відповісти
де коментар?
Відповісти
Гнати міліціянтів які служили режиму януковича
Відповісти
скажіть, що коментування заборонено. коментарі пропускають лише правильні? скажіть, будь ласка, за що гинули хлопці на Майдані? за те, щоб замість одних прийшли інші? такі самі, як попередники? правий сектор вимагає посади в місраді, а коли дізнається, що посада неоплачувана, відразу відмовляється. це просто вимагання-збивають гроші.
Відповісти
Коментарі вже давно друкують лише ті які хвалать (тобто самі себе) ці революційні громадські організації. "Сллллавааааа" самообороні, автомайдану і йдіть геть дайте людям працювати - банда. Банду геть!
Відповісти