У Луцьку – чотири оновлені тролейбуси

У Луцьку – чотири оновлені тролейбуси
У Луцьку курсуватиме чотири оновлені тролейбуси Е-231 – такий подарунок місту зробила корпорація «Богдан Моторс».

Відремонтовані тролейбуси Луцькому підприємству електротранспорту офіційно передали 20 квітня.

За словами директора ЛПЕ Івана Грицанчука, ці чотири тролейбуси простоювали з 2007-2008 років, оскільки ремонт транспорту надто дороговартісний, особливо для збиткового підприємства.

Утім допомогти ЛПЕ взявся місцевий автомобільний завод, який безкоштовно замінив карданні вали та відремонтував тролейбуси зсередини і ззовні.

Як зауважив заступник президента корпорації «Богдан Моторс» Володимир Гунчик, який до того ж є членом виконавчого комітету міськради, це був подарунок до 40-річчя ЛПЕ.

Директор тролейбусного підприємства Іван Грицанчук розповів, що ці тролейбуси тепер не впізнати, адже вони виглядають, як нові: обладнані трапом, місцем для візочників, є кондиціонер і в салоні, і у водія. Тепер ці чотири тролейбуси курсуватимуть маршрутами із найбільшим пасажиропотоком.

Також він розповів, що нині Луцьку потрібно щонайменше 75 тролейбусів, проте нині є 58 пасажирських і один, який надає технічну допомогу при поломках. Колись, додав Грицанчук, тролейбусний парк налічував аж 130 одиниць.

У скільки обійшовся благодійний ремонт, Володимир Гунчик не зізнався, але розповів, що вартість нового тролейбуса сягає близько трьох мільйонів гривень. Також він похвалив Івана Грицанчука, який очолює ЛПЕ близько півроку.

«Нам з Іваном Івановичем вдалося за три місяці вирішити те, чого попереднє керівництво ЛПЕ чомусь не робило… І от сьогодні 50% персоналу займається ремонтом після попереднього керівництва», – сказав Гунчик.

На думку луцького мера Миколи Романюка, тролейбуси – це перспективний вид транспорту.

«Я би взагалі автобуси забрав з міста, щоб їх і не було. Щоб були тільки приміські автобуси. Ясно, що це неможливо, бо є багато вулиць, де сьогодні немає мережі. Та є і проблеми з тією мережею, яку ми маємо. Принаймні 26 кілометрів потрібно замінити», – сказав він.

Також міський голова розповів, що нині тролейбусний парк ЛПЕ на 85% зношений, однак у міському бюджеті коштів на нові тролейбуси поки немає.

«Тому ми шукаємо виходи, щоб поновлювати тролейбусний парк. Приклад безкоштовної допомоги «Богдан Моторс» – один із таких шляхів», – висловився Микола Романюк.

Насамкінець міський голова разом із журналістами проїхався містом на одному із відреставрованих тролейбусів. Дирекція ЛПЕ організувала з нагоди 40-річчя підприємства музикантів. Тролейбус їхав за своїм маршрутом, пасажири дивувалися незвичайному дійству у громадському транспорті. До слова, проїзд у чотирьох відреставрованих тролейбусах 20 квітня вирішили зробити безкоштовним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А журналістів...Вау!
Піар - наше все! :)
Відповісти
Все таки Романюк - THE BEST. Так тримати.
Відповісти
Яка жаль шо я не песнійонер - накатався б
Відповісти
Останні новини
У Луцьку – чотири оновлені тролейбуси
20 квітень, 2012, 15:28