Волинські військові вирвалися з блокади, − журналіст

Волинські військові вирвалися з блокади, − журналіст
У результаті триденних запеклих боїв оточена в районі Червонопартизанська, Должанського, Дякового група українських військ реалізувала успішний прорив з "котла" і вийшла на з'єднання з головними силами українських військ.

Серед тих, хто вирвався з блокади, - окремі підрозділи 24-ої, 51-ої і 72-ої механізованих, 79-ої аеромобільної, 3-го полку спецназу і Державної прикордонної служби, - пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Facebook.

Він зазначає: "Прорив здійснений організовано, в найскладніших умовах - по суцільних мінних полях, під безперервними ударами російської артилерії, знищуючи засідки російських найманців. Герої не просто врятували свої життя - вони зберегли велику кількість дорогої бойової техніки".

"Я хочу назвати імена лише кількох справжніх героїв, про яких має знати вся країна. Очолював ударну групу 72-ої мехбригади майор Михайло Драпатий. Разом із ним на прорив йшли командир дивізіону самохідних гаубиць підполковник Дмитро Храпач, командир дивізіону реактивної артилерії Володимир Блануца", - пише він.

"Вийшло 410 бійців 72-ої бригади, понад 500 бійців 24-ої бригади. У мене немає інформації по чисельності 79-ої. Вийшли невеликі групи 51-ої бригади, 3-го полку спецназу, яких було спочатку трохи в блокованому районі, і бійці Державної прикордонної служби. З'ясовую інформацію по підрозділах 28-ої механізованої бригади, Нацгвардії та прикордонників в районі Маринівка", - розповідає журналіст.

"Вони вирвалися завдяки використанню маневру і вогню. Вони не були жертвами - вони змели всіх, хто намагався перегородити їм шлях. Вони вийшли на танках, БМП, БТРах, самохідних гаубицях, вони врятували РСЗВ. Вони не здали свою зброю ворогові. Вони знищили все, що через несправність і бойові ушкодження довелося залишити на позиціях і не можна було евакуювати", - пише Бутусов.

Він наголошує: "Завдяки самопожертві цих бригад була взята і повністю контролюється нашими військами Саур-Могила, захоплений укріпрайон противника в Степанівці, створений плацдарм для виведення наших частин з котла. Вони врятували своїх товаришів від важких втрат. Вони відвернули на себе головні сили російських найманців і російської артилерії і спецназу".

"Важливо відзначити подвиги наших артилеристів 26-ої артилерійської бригади. В секторі "Д", розтягнутому вздовж кордону з РФ, не було тилу. Артилеристів і тили накривали російські війська", - зазначає журналіст.

"Особливі слова подяки пілотам ВПС України, які саме в секторі "Д", заради порятунку оточених частин, робили відчайдушні атаки для знищення ворожої артилерії і "Градів", і в цих вильотах зазнали найважчих втрат під час цієї війни. Вони здійснювали бойові вильоти в умовах неподавленої ППО, незважаючи на відсутність сучасних засобів радіоелектронної протидії, в умовах щільної ППО ЗРК "Оса", "Стріла-10", "Бук-М1" з професійними російськими розрахунками, наведення і керування яких здійснюють російські радари з території РФ", - пише він.

"Але бій в секторі "Д" тривають. Ми залишили невелику ділянку кордону, але війська продовжують битву за звільнення України. Битва в секторі "Д" - найбільш драматична і героїчна сторінка війни за незалежність України проти російської агресії", - стверджує Бутусов.

"Біля Червонопартизанська, Должанського, Зеленопілля, Дякове, Маринівки державний кордон не демаркований і його видно лише на карті. Але наші герої накреслили лінію кордону України своєю кров'ю. Почуйте Донбас? За цю межу, за цю землю, віддали найдорожче Львів, Волинь, Київщина, Житомирщина, Миколаїв, Кіровоград, Одеса, Дніпропетровськ. Які ще потрібні доводи, що Донбас - це Україна?" - Резюмує Бутусов.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вообще то эта новость ,должна быть главной в Волынских новостях.Наши бойцы с Волыни 25 июля вырвались из пекла из под Свердловска.Эти же бойцы 4 августа пошли на прорыв до своих из под Краснопартизанска,кстати 4 танка из 51 бригады шли впереди прорывающейся колонны .Вчера мы наконец то узнали ,что ребята с боями вышли из оточення ,благодаря хорошо организованной операции.Я горжусь этими бойцами ,а больше всего горжусь ,что в их числе был и мой сын.Он написал в контакте:"Спасибо нашим матерям ,что дали Украине патриотов."
Відповісти
Молодцы Солдаты!!!
Аж распирает от гордости!!!
Відповісти
Донбас глухий!!!! Слава солдатам-героям!
Відповісти
Молодці хлопці!
Відповісти