У «Свободі» кажуть, що депутат давав хабар з дозволу СБУ

У «Свободі» кажуть, що депутат давав хабар з дозволу СБУ
Депутат Луцької районної ради від ВО «Свобода» Олег Доленко сам звернувся з відповідною заявою в СБУ та повідомив про факт вимагання хабара начальником головного управлінні ветмедицини Богданом Лозинським.

Про це повідомили у прес-службі обласної організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, 26 квітня 2012 року у «Волинській газеті» з’явилася публікація, у якій висвітлено, чим закінчилася справа головного ветеринара області Богдана Лозинського, якого звинувачували в пособництві у злочині та пропозиції хабара у розмірі 42 тисячі доларів.

Також у цій справі фігурує власник МП «Донік», депутат Луцької райради Олег Доленко, який начебто звернувся до Лозинського, щоб той допоміг вирішити питання з отриманням у ветеринарів дозволу на ввезення з Прибалтики в Україну рибної продукції.

У статті йдеться, що Доленко погодився дати 42 тисячі хабара чиновникам Держкомветмедицини, зібрав цю суму й передав її.
Чиновників згодом притягнули до відповідальності. Що ж до Доленка, то, пише видання, його доля невідома.

У свою чергу у ВО «Свобода», депутатом від якої є Доленко, кажуть що публікація у «Волинській газеті» брехлива, перекручує факти і зводить наклеп на депутата.

Також, на думку свободівців, «стаття кидає тінь на чесне ім’я обранця громади з опозиційної політичної сили і є спробою його дискредитації».

За версією, яку оприлюднила ВО «Свобода», «підприємець Олег Доленко зіштовхнувся з фактом вимагання хабаря від начальника головного управління Держкомветмедицини Волинської області Богдана Лозинського». Тобто Лозинський вимагав від підприємця хабар задля позитивного вирішення питання.

«В Олега Доленка було два варіанти: або пристати на вимогу хабарників, або спробувати вивести їх на «чисту воду». Будучи чесним і законослухняним громадянином, Олег Доленко звернувся з відповідною заявою в СБУ та повідомив про факт вимагання хабара», – пишуть у «Свободі».

Після його заяви співробітники СБУ запланували і здійснили спецоперацію з викриття й затримання хабарників. У спецоперації брав участь і Олег Доленко. Згідно з планом, запевняють у «Свободі», він отримав від працівників спецслужби гроші в сумі, яку вимагали хабарники, та передав їх як хабар.

«Саме завдяки його принциповій позиції власне й були викриті корупційні схеми в структурі Держкомветмедицини України, а посадовців-хабарників затримали співробітники СБУ», - констатують однопартійці Доленка.

«Під час досудового та судового слідства за цією справою Олег Доленко проходив як свідок, і саме його свідчення не дали змоги хабарникам уникнути покарання. Однак у зазначеній публікації немає жодного слова про ці події, а читачам подається брехлива інформація про те, нібито саме Олег Доленко намагався вирішити свої бізнесові справи з допомогою хабара. Хоча елементарний здоровий глузд підказує: якби Олег Доленко справді давав хабар у сумі 42 тисячі доларів США за вирішення своїх бізнесових справ, як стверджується в статті, він теж опинився б на лаві підсудних», – йдеться у повідомленні.

У ВО «Свобода» вимагають від «Волинської газети» та автора цього пасквіля негайно спростувати недостовірну інформацію стосовно депутата Луцької районної ради Олега Доленка, розповсюджену у волинських ЗМІ та інтернет-виданнях.

«Водночас зауважуємо, що Олег Доленко залишає за собою право звернутися до суду із позовом про захист честі, гідності та ділової репутації», – наголошують у «Свободі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У «Свободі» кажуть, що депутат давав хабар з дозволу СБУ
28 квітень, 2012, 11:04