Музей Липинського - у трійці супер-реставрацій року

Музей Липинського - у трійці супер-реставрацій року
Якість реконструкції Музею Липинського в Затурцях високо оцінили у Польщі, а відтак, у ЄС – справедливе визнання оприлюднили 8 грудня в Любліні на одинадцятому міжнародному конкурсі «ДІМ-2011» на найкращу будівельну інвестицію по обидві сторони східного кордону Європейського Союзу.

За рішенням журі третє місце з шести об'єктів у номінації «Реставрація пам'яток архітектури» посів саме наш відреставрований музей «Палац-садиба В'ячеслава Липинського» у селі Затурці Локачинського району.

Отримавши фінансування із держбюджету на ремонт занедбаного, напівзруйнованого маєтку, колектив ПрАТ «Рембудуправління Вишків - АТ» повністю відновив і реставрував палац-садибу практично за два місяці.

У вітальному слові під час вручення волинянам нагороди «Кришталева цегла» організатори міжнародного конкурсу «ДІМ-2011» зазначили, що робота проведена надзвичайно швидко та якісно. Це визнали не лише на Волині, а й на рівні Євросоюзу.

До слова, саме завдяки своєму вкладу в реставрацію Музею Липинського директора Волинського обласного краєзнавчого музею Анатолія Силюка визнали в столиці кращим краєзнавцем України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Волинь-нова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Музей Липинського - у трійці супер-реставрацій року
18 грудень, 2011, 11:06