Визначили найбагатшу дружину політика

Визначили найбагатшу дружину політика
Найбагатшою дружиною українського політика стала життєва обраниця Валерія Хорошковського.

Про це пише ТСН, посилаючись на нещодавно опублікований рейтинг журналу ФОКУС.

Українських політиків і чиновників утримують дружини і діти – нікому не відомі, але надзвичайно успішні бізнесмени. Саме таке враження створюється при детальному дослідженні декларацій про доходи за 2011 рік керівників ключових відомств і міністерств, а також фінансових звітів народних депутатів, зазначається в публікації.

Представники влади, які за законом не мають права займатися бізнесом, передають свої активи дружинам. Видання вирішило дослідити фінансову звітність членів родин чиновників і нардепів, на яких можновладці переписують свої компанії.

За підрахунками журналістів, третина учасників рейтингу небідних родичів володіє бізнесом номінально і не бере участь в оперативному управлінні. Більш того, ці люди не публічні – дехто зі співробітників їх компаній ніколи їх не бачив.

Перше місце у списку своїй родині забезпечила Олена Хорошковська. За минулий рік доходи дружини першого віце-прем'єра склали без малого 50 мільйонів гривень. Видання зазначає, що Олена – одна з найбільш таємничих осіб країни. Вона рідко з'являється на людях і не контактує з журналістами, що парадоксально з огляду на те, що Хорошковська обіймає посаду директора найбільшої в Україні медіагрупи U.A. Inter Media Group Limited, якій, зокрема, належить телеканал «Інтер». Чотири роки тому вона змінила на цій посаді чоловіка Валерія Хорошковського, який зараз будує кар'єру на держслужбі.

Друге місце рейтингу – в дружини голови Державної податкової служби Олександра Клименка. Маючи доход у 700 тисяч гривень. головний податківець записав на дружину Олену більше 21 мільйон гривень.

На третьому місці – дружина голови Нацбанку Сергія Арбузова з доходом 9 мільйонів. гривень. Згідно з декларацією Ірина Арбузова за минулий рік заробила в чотири рази більше за чоловіка. Видання зазначає, що в самого Арбузова при цьому найбільший серед чиновників оклад – 140 тисяч гривень на місяць.

Далі у першій десятці: Жанна Клюєва, замгендиректора корпорації «Укрпідшипник» і дружина глави РНБО Андрія Клюєва; дохід сім'ї складає 8,137 млн. грн.; Наталя Кузьміна, дружина першого заступника глави ГПУ Рената Кузьміна, дохід сім'ї складає 6,074 млн. грн.; Алла Добкіна, співвласниця харківської телекомпанії «7 канал» і дружина голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, дохід сім'ї складає 5,046 млн. грн.; Світлана Колесникова, домогосподарка, дружина віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колесникова, дохід сім'ї складає 3,576 млн. грн.; Олена Пеклушенко, дружина губернатора Запорізької області Олександра Пеклушенко, дохід сім'ї складає 2, 413 млн. грн.; Лілія Близнюк, дружина міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, дохід сім'ї складає 1,758 млн. грн.; Лілія Ахметова, дружина народного депутата від Партії регіонів Рината Ахметова, дохід сім'ї складає 1,472 млн. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Визначили найбагатшу дружину політика
11 травень, 2012, 15:06