В суді вирішували долю мітингу проти Януковича: Грицюку стало зле

В суді вирішували долю мітингу проти Януковича: Грицюку стало зле
Луцький муніципалітет у суді намагається скасувати масові акції в місті в день візиту Президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє видання Волинські Новини.

Відповідні позови до Партії регіонів та опозиції, які запланували 17 травня мітинги на Київському майдані в Луцьку, розпочав розглядати Волинський окружний адміністративний суд.

Зокрема мерія виграла справу за позовом до облосередку Партії регіонів, яка задекларувала мітинг за участю трьох тисяч осіб. Суд дослухався до позовних вимог міської влади, яка вимагала обмежити право на мирні зібрання громадян шляхом заборони акції.

Наступним був позов до опозиційних партії – облосередків «Батьківщини» та «Свободи», які подали заявку до мерії про проведення 17 травня пікету облдержадміністрації за участю кількох сотень осіб. Отож, виконком міськради вимагав у суду скасувати також і цю масову акцію.

Нагадаємо, що Грицюк і Вітів зібралися пікетувати приїзд Януковича.

У суд з’явилася ціла делегація представників цих політичних сил, зокрема депутати облради Анатолій Грицюк, Анатолій Вітів, Олександр Пирожик, Євген Мельник та депутат міськради Святослав Боруцький. Натомість позивача представляла начальник юридичного відділу мерії Марина Мартіросян.

Під час оголошення клопотань відповідачі попрохали суд відхилити позовну заяву. На їхню думку, позивач мав діяти на підставі рішення виконавчого комітету, а такого засідання нібито не було. Водночас Мартіросян запевнила, що позовна заява складена відповідно до чинного законодавства. Зрештою, суд відмовив у задоволенні клопотання відповідача.

Окрім того, така ж доля спіткала і клопотання про колегіальний розгляд справи. Зрештою, опісля тригодинного судового процесу Грицюк заявив, що йому стало зле.

«Я маю інвалідність і погано себе почуваю. Щойно заміряв тиск, і він не вписується у шкалу», - звернувся він до головуючого у справі судді. Грицюк попросив про перенесення слухання справи та зазначив, що йому треба до лікарні.

Отож, суд оголосив перерву до ранку 17 травня.

Нагадаємо, що Янукович відмінив свій візит на Волинь у зв'язку з дощем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи хтось знає, яка була мотиваційна частина у позові про обмеження права на мирні збори?
Відповісти
Останні новини
В суді вирішували долю мітингу проти Януковича: Грицюку стало зле
17 травень, 2012, 09:10