Неформальні екскурсії, музичні вулиці, історія просто неба: Луцьк заманює туристів

Неформальні екскурсії, музичні вулиці, історія просто неба: Луцьк заманює туристів
Луцьк відкривав туристичний сезон не тільки джазовим фестивалем і «театрально-вогняним шоу», а й духовою музикою, фанком і незвичними екскурсіями - туристичний вікенд у Луцьку виявився насиченим.

Гостей міста та міщан у суботу 19 травня вирішили розважити виступами вуличних музикантів і унікальними екскурсіями.

Відомий луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький у сквері «Зоряний» розповідав присутнім історію вулиці Лесі Українки.

З його слів, у різні часи вулиця змінила безліч назв: мала ім"я і імператора Миколи ІІ, і Сталіна, і Шевченка, деякий час звалася Радянською. У повоєнний період нею курсував автобус і стояло до десяти готелів.







Заступник міського голови Василь Байцим, який уважно слухав усю розповідь, зізнався, що відкрив для себе багато нового. Зокрема те, що вулиця двічі носила назву як Лесі України, так і Йосипа Сталіна.

«Найулюбленіше моє місце на цій вулиці – це все ж таки сквер навпроти скверу «Зоряний». Мені здається, що там досить затишно. Коли до мене приїжджають друзі, або коли я тут гуляю, то люблю там посидіти. Гарна енергетика така», - зізнався Байцим.

Для гостей та лучан у туристичному центрі просто неба роздавали буклети з картами Луцька, інформацією про розважальні, мистецькі заходи і календар усі фестивалів на території України на 2012 рік.




Директор Палацу культури Луцька Юрій Войнаровський каже, що це гарний початок. І порівнює Луцьк зі Львовом. Мовляв, у галичан, вже все комерціалізовано, а родзинка Луцька в тому, що тут цікаві події і заходи відбуваються поки що безкоштовно.

Родзинкою для перехожих став виступ неподалік луцького «парку Горького», що біля колишньго кінотеатру «Батьківщина» колективу з Великобританії Jack Drum Arts, які за день до того виступали у Луцькому замку на фестивалі «Музичні діалоги-2012».


Однак, якщо вхід на фестиваль обійшовся у 50 гривень, то на вуличному виступі перехожі самі вирішували скількома гривнями подякувати музикантам.

Інший стиль виконання демонстрував музичний проект WHATAFUNK, які виступали перед книжковим пасажем. У складі гурту DJ Roma (гурт «ФлайzZza»), DJ Hobbit та DJ Njo. Музиканти виконували музику у стилі хіп-хоп, фанк, джаз, а також демонстрували гру на вінілах і електронній перкусії.





Вздовж вулиці Лесі Українки, яка тепер дійсно нагадує мистецьку вулицю, виступали і інші музиканти, які вже не вперше демонструють свою гру просто неба.





Любителі духової музики могли послухати виступи оркестрів з усієї Волині на Театральному майдані. Тут відбувався конкурс духової музики та танцю. Щоправда, танцюристи показували власні вміння у Палаці культури Луцька.



Зі слів начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Володимира Лисюка у конкурсі взяли участь близько 1200 артистів. Грали музиканти не лише класичну музику, а й обробки народних і навіть естрадних композицій.

Не звичною родзинкою вечора для тих, хто завітав до туристичного центру стали унікальні авторські екскурсії від відомих лучан. Наприклад, свою версію бачення Луцька англійською мовою показав волонтер Корпусу миру Террі Метісон з США, який живе в місті вже близько двох років.


«Справа ви бачите ринок. Старий ринок тут його називають. Спочатку вам здається, що там усе божевільне таке, галасливе, незрозуміле. Але там завжди можна купити гарні продукти», - розповідав американець.

Історію старого міста розказала і радіоведуча Вікторія Жуковська. Її слухачами зокрема стали музиканти гурту з Херсону «Ролікс», які того вечора виступали у Луцьку.

А от лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк, хоча сам і не є корінним лучанином, провів нетрадиційну екскурсію місцями тусовок субкультур міста – рокерів, ролерів, скейтерів, тріалістів, а також рок-пабами міста і показав присутнім незвичайний пам’ятник Слонику, який знаходиться неподалік дитячої залізниці.






































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: розваги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А глядачів не видно... Чи ще рано, чи нікого цей прогресивний захід не зацікавив
Відповісти
Останні новини
Як у Києві били геїв. ВІДЕО
20 травень, 2012, 20:00
Неформальні екскурсії, музичні вулиці, історія просто неба: Луцьк заманює туристів
20 травень, 2012, 19:35