В Україні заборонили фільми з Охлобистіним

В Україні заборонили фільми з Охлобистіним
Державне агентство з питань кіно заборонило в Україні 72 фільми за участю російського актора, режисера та сценариста Івана Охлобистіна.

Таке рішення пов'язане з тим, що російський актор, нехтуючи забороною в'їзду до України, 30 листопада прибув до Донецька, де висловив підтримку терористичній організації «ДНР», - повідомляє Укрінформ.

Під час цього візиту, як і у своїх попередніх заявах, поширених у ЗМІ, Охлобистін пропагував фашизм і неофашизм, закликав до війни проти України та повалення конституційного ладу, розпалював міжетнічну та релігійну ворожнечу, принижував українців за національною ознакою.

«Зважаючи на протиправні дії Івана Охлобистіна й у зв'язку зі зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Ініціативної групи «Комітет ТелеЕтики» та поданням Міністерства культури Держкіно провело засідання Експертної ради з питань розповсюдження та демонстрування фільмів. За рекомендацією Експертної ради Держкіно затвердило рішення заборонити 71 фільм і серіал за участю Охлобистіна», - йдеться у повідомленні.

Заборона Державним агентством України з питань кіно фільмів та серіалів Івана Охлобистіна означає, що 71 фільм та серіал за його участі (у тому числі серіал «Інтерни») не можуть демонструватися і розповсюджуватися на території України будь-яким способом, - уточнили в Держкіно.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко додав, що заборона пов'язана, з-поміж іншого, із заявою Івана Охлобистіна в Донецьку про те, що він використовуватиме власну медійну популярність для поширення та популяризації антиукраїнських ідей і порушення територіальної цілісності Української держави та підтримки тероризму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зараз по кабельному (НЛО ТВ) йдуть Интерны - клали вона на всякі заборони. Піпл хаває - тра показувати.
Відповісти
Дякуємо...
Відповісти
Останні новини
В Україні заборонили фільми з Охлобистіним
09 грудень, 2014, 17:42