На Волині підрахували кошти, зібрані під час акції «Зігрій солдата» . ФОТО

На Волині підрахували кошти, зібрані під час акції «Зігрій солдата» . ФОТО
8 лютого на центральній площі Любомля відбувалося народне віче, організоване громадською організацією «Християн-волонтерів».

Послухати виступи громадських активістів прийшло близько сотні любомльчан та гостей з району, - пише "БУГ".

Волонтер Андрій Дем’янчук повідомив, що частину грошей, а саме 50 тисяч гривень, котрі було зібрано під час акції «Зігрій солдата» вже закуплено амуніцію. Щось вже відправили хлопцям на Схід, іншим забезпечать бійців, котрі згодом відправляться воювати в рамках четвертої хвилі мобілізації.


Спочатку на віче разом із святими отцями присутні помолилися за Україну, за тих, хто воює на Сході й мерзне в окопах. Пізніше виступив в.о. військового комісара Ігор Шепелєв. Він наголосив, що склалася непроста ситуація, адже трапляється багато випадків, коли з різних причин не можна вручити повідомлення чоловікам для явки у військкомат. Ігор Миколайович закликав приходити до районного військкомату: «Всім страшно, але потрібно перемогти ворога. Українці завжди були найкращими воїнами, й вірю, що серед вас також є воїни, сини нашої держави».

Також виступили батьки солдата, котрий ще був призваний в березні минулого року. Батько бійця говорить, як важко, коли по кілька днів із сином немає зв’язку, коли тремтиш від кожного дзвінка телефону. «Треба захитати нашу державу, нашу Україну, щоб її не роздерли на шматки» – говорить батько солдата. Велику подяку він висловив любомльським волонтерам, адже на початках було надзвичайно важко, якби не волонтери – то вистояти бійцям, в тому числі й сину, було б неможливо.

Слово громаді сказав Сергій Духницький, боєць, котрий кілька днів тому повернувся із зони бойових дій. Він згадав, що дуже часто доводилося рятувати простих людей, таких як ми з вами, не говорячи вже за солдатів. «Воювати страшно, проте потрібно розуміти, що коли не зупинимо ворога там – завтра він буде тут» – говорить боєць. Волонтери та громада привітали Сергія, адже в цей день він святкував свій день народження.

Волонтер Андрій Дем’янчук повідомив, що потрібно багато ліків і що «часто люди приносять речі ручної роботи, котрі мають велику ціну в США. Ми ці речі (картини, вишиванки, різьба по дереву) виставляємо на аукціон, де американці ті речі купують й відправляють нам потрібні й дефіцитні препарати. Хто має такі речі, можливо, вже й забуті, бо десь на горищі закинуті - приносьте, це допоможе нашим бійцям».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині підрахували кошти, зібрані під час акції «Зігрій солдата» . ФОТО
09 лютий, 2015, 13:35