Суд дозволив арешт Азарова

Суд дозволив арешт Азарова
Екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров підозрюється у незаконному припиненні перевірки ДП «Антонов» Головною військовою прокуратурою.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, - передає Укрінформ.

Слідчими Головної військової прокуратури 18.02.2015 повідомлено про підозру колишньому Прем`єр-міністру України Азарову у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

За результатами службової перевірки, ініційованої військовою прокуратурою та проведеної комісією Кабінету Міністрів України, встановлено, що Азаров, перебуваючи на посаді прем’єр-міністра України, незаконно припинив восени 2012 року перевірку Урядової міжвідомчої групи, яка виявила суттєві порушення бюджетного законодавства у діяльності ДП «Антонов»: грошові кошти, отримані внаслідок комерційного використання літаків «Руслан» залишалися на рахунках двох іноземних компаній та представника зазначеного державного підприємства і використовувалися ними на власний розсуд.

У результаті вказаних протиправних дій підозрюваного, а також невжиття заходів щодо визначення за державою корпоративних прав на дивіденди державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 мільйонів гривень, що беззаперечно підтверджено здобутими у ході слідства доказами.

Судом задоволено клопотання прокуратури щодо обрання відносно Азарова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

З урахуванням матеріалів кримінального провадження за поданням Головної військової прокуратури Урядом ініційовано питання про передачу корпоративних прав зазначених компаній-нерезидентів до управління Кабінету Міністрів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А йому там по...й!
Відповісти
Піздравляю себе!
Відповісти
що хоч ті - "Руслани" взагалі не зкомуніздили...
До речі - а де "Мрія"?
Відповісти