Волиняни контролюватимуть міліцію за допомогою мобілки. ФОТО

Волиняни контролюватимуть міліцію за допомогою мобілки. ФОТО
Волинські правоохоронці презентували мобільний додаток «Міліція під контролем».

Мета цієї новації – надати кожному громадянину «під рукою» мати правову інформацію про те, як поводитись із правоохоронцями в різних життєвих ситуаціях, як запобігти чи вирішити конфлікти з міліцією, - повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Ініціатором створення додатку виступила Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.

Правовий порадник має веб-версію на сайті. Там само можна знайти кнопки для завантаження мобільного додатку власникам операційних систем Android та iOS.

Порадник складається із 17-ти розділів і містить важливі для сьогодення питання, серед яких: «Зустріч із міліціонером на вулиці», «Спілкування з працівником ДАІ», «Особистий огляд і огляд речей міліціонером», «Вас звинувачують в адміністративному правопорушенні», «Вас викликають у відділення міліції», «До Вас прийшов міліціонер», «Фото-, відео-, аудіофіксація діяльності міліції» та інші.

Окрім того, в ньому містяться телефони та адреси територіальних відділень міліції, а також контакти організацій, де можна отримати консультацію чи правову допомогу.

«У повсякденному житті будь-хто може стати жертвою незаконних дій із боку правоохоронних органів. Раніше Асоціація УМДПЛ багато друкувала матеріалів із правовими порадами, але не завжди зручно носити із собою брошури. Відтепер всі охочі зможуть мати порадник у своєму мобільному телефоні, а відтак у будь-який момент ознайомитися з важливими відомостями, до того ж – абсолютно безкоштовно», - розповів голова Громадської ради при УМВС України у Волинській Антон Цісарук.

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто !
Відповісти
Горбатого, тобто сучасну міліцію, могила справить.
Відповісти
Пару раз по почкам, кейсом по фэйсу и телфон об асфальт. И охота стучать сразу же отпадет. Систему нужно менять, кправление системой, а не шестерок- постовых
Відповісти
тут про контроль?
це тільки деякі поради як себе правильно поводити, але - нычого спільного з реальністю. Якщо так сталось, що вас "запросили" в міліцю, думаєте дадуть користуватись мобілою і ритись в інтернеті?
Відповісти
Ваші мобілки можете засунути собі в д*пу. В Цісарука від страху залишитись на посаді вже мізки висохли. Щеб почали запрошувати "роззяв" з мобілками на оперативне затримання чи проведеня негласки, а ще краще перед затриманням чи проведенням негласки повідомляти продажний "Аверс".
Відповісти
Цiсарук йди в опу з своим додатком
Відповісти
Нехай собі цей додаток в одне місце засунуть, або ментам кладуть його в гроб, щоб по дорозі в пекло читали.
Відповісти