Щоб забезпечити всіх учасників АТО із Луцька ділянками, треба 250 гектарів землі, - Григоренко

Щоб забезпечити всіх учасників АТО із Луцька ділянками, треба 250 гектарів землі, - Григоренко
Наразі близько 1500 лучан беруть участь в АТО, кожен із них претендує на земельну ділянку.

Про це розповів секретар Луцької міськради Сергій Григоренко під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у четвер, 19 лютого.

Щоб забезпечити всіх, треба 250 гектарів землі відповідного цільового призначення, яких у Луцьку та багатьох прилеглих селах немає.

За словами секретаря міськради, наразі потрібно виділити дві категорії людей, яким першочергово будуть давати землю – члени сімей загиблих та бійці, що отримали інвалідність через травми на Сході.

Саме про це йдеться у проекті рішення міськради, який Григоренко пропонує на розгляд спільно із депутатом Євгенієм Ткачуком.

За словами секретаря міськради, наразі в Луцьку вже 20 загиблих бійців та кілька десятків інвалідів. Для них зараз шукають землю, натомість всім бійцям її в місті віднайти точно не вдасться.

Також Григоренко відзначив, що, наприклад, в Заборолі вже теж немає вільних земель для учасників АТО. Також проблеми із ділянками у Гіркій Полонці та Липинах. Натомість у Боратині та Прилуцькому ще є вільна земля.

Щоб гарантовано отримати наділ, бійцям доводиться звертатися у сільради, що за 25-30 кілометрів від обласного центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну це дійсно правильно, у мене теж тато уже майже рік перебуває у зоні АТО, але дякувати Богу він живий, звісно ж є проблеми зі здоров'ям, але на щастя інвалідності не має, тому я згідна, щоб земельні ділянки отримали у першу чергу ті, кому вона дійсно потрібна, так буде правильно і справедливо!
Відповісти
От дійсно, хай краще земля піде тим, хто її найбільше потребує, а потім якщо Міська Рада буде й далі працювати, то можливо ще придумають де земельні ділянки дістати, або у кого відібрати)))
Відповісти
Аби люди з розумінням ставилися до справедливості, а то землю у нас хочуть всі і далеко не лише учасники бойових дій....але Григоренко принаймні у правильному напрямку думає
Відповісти
Дуже мудре рішення, але все ж не забувайте, що усім учасникам АТО не зважаючи на стан здоров'я потрібно допомагати, це навпаки щастя, що вони живими залишилися і без серйозних травм, але вони заслужили подяку і допомогу від місцевої влади та жителів, от мій кум повернувся і поки не віддячили йому нічим, добре що хоч живий, сподіваюсь що таких як він не забудуть...
Відповісти
Данильчуку не забыли бы выделить...
Відповісти
Кожної сесії ці гниди виділяють комусь землю, і якщо їм накладуть мараторій то вони збідніють, неведіться люди на ці воплі вони вас за лохів мають......
Відповісти
Чітка позиція: - для учасників АТО потрібно 250 га, на всіх у місті не вистачить, то краще залишти нашси роздавати наближеним, а учасників АТО відправимо в чорнобиль жити! Ну не придурки? Коли ж ви дерибан закінчите, то ж дайте сім'ям захісників країни, бо прийдуть москалі, то все заберуть. Хоча, сірожі й женіки й при них примажуться!
Відповісти
А ви поцікавтесь як голосував Григоренко під час 41 сесії, коли ініціювалось розслідування щодо махінацій із житлом для військових!
Відповісти
В гриба дєпатутки заберіть всі ділянки,які він намутив
Відповісти
Влада в цілому, та міська зокрема, кидає сучасних захисників незалежної української держави (учасників АТО) сам на сам з їх проблемами. Не буду повторюватись про форму, спорядження та амуніцію, важко говорити про забезпечення продовольством, бо якщо б це все було, то волонтерський рух не набрав би таких розмахів. Той хто не воював на сході повинен як найбільше допомагати учасникам цієї війни не тільки там, ай зробити все можливе тут, що б показати що ми цінуємо їх подвиг.
Так, ще місяць назад фракція ВО «Свобода» внесла проект рішення в міську раду щодо першочергового забезпечення земельними ділянками учасників АТО. На січневій сесії це питання не розглядали знайшовши аргументи – «запізно внесено», «недосконало вивчено», «потрібно доопрацювати…». Вивчили, доопрацювали, внесли… І що – планшети очі засліпили? Бо як інакше розуміти те, що пан Григоренко та Ткачук у своєму, альтернативному проекті рішення чітко передбачають – землі всім учасникам АТО не дамо, тільки загиблим та інвалідам І групи! І при цьому, проект напрацьований Григоренком не гарантує отримання таких ділянок сім’ями загинувших та інвалідами І групи, бо рішення носить рекомендацій характер. Мало того, жодної заборони, обмеження чи тимчасового припинення виділення земельних ділянок іншим громадянам не передбачено, тобто залишається пряма дорога для подальшого дерибану, бо більшість лучан вже десятками років отримують відповідь про відсутність вільних земельних ділянок, а от окремі й наближені, чи вміло підмазавши громадяни отримують ділянки без проблем.
Зняв би шапку та низько вклонився, якщо б автори альтернативного проекту рішення запропонували доповнити його скажімо ідеєю першочергового виділення земельної ділянки під багатоквартирне будівництво організації, котра запропонує найбільшу кількість квартир учасникам АТО, так ні !!!!!!!
Багато хто може звинуватити мене у безпідставному популізмі… Є сумніви – то раджу зайти на сайт міської ради й подивитись скільки десятків рішень приймається на кожній сесії із земельних питань.
Рекомендую не шукати причин та аргументів, щоб відмовити учасникам АТО та їх сім’ям, а знайти засоби та механізми їх підтримки та шляхи вирішення їх потреб!

Відповісти
В земельниій комісії ніколайчук не свободівець
Відповісти
Останні новини
Щоб забезпечити всіх учасників АТО із Луцька ділянками, треба 250 гектарів землі, - Григоренко
20 лютий, 2015, 12:15