Винуватця треба покарати, - заява «Самооборони Волині» про смертельну аварію

Винуватця треба покарати, - заява «Самооборони Волині» про смертельну аварію
«Самооборони Волині» виступила з офіційною заявою щодо трагічної аварії, в якій п'яний водій збив насмерть члена ДУКу.

Заяву оприлюднили на офіційному сайті організації.

* * *

У ніч з 24 на 25 лютого в місті Луцьку трапилася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинув 47-річний Юрій Федчук.

Водій, що здійснив наїзд на нього, – 21-річний Віталій Соколовський. У ході збору даних щодо ДТП волинські ЗМІ та правоохоронці виявили у Соколовського посвідчення члена «Самооборони Волині» та наклейку організації на автомобілі.

З приводу даної ситуації члени «Самооборони Волині» прийняли рішення надати такий коментар:

* Віталій Соколовський дійсно є членом «Самооборони Волині», про що свідчить посвідчення видане йому та, знайдене на місці трагедії. Проте, сам Віталій не був де-факто активним членом організації уже понад півроку.

* Організація засуджує вчинок, який здійснив Соколовський, адже він перебував у нетверезому стані під час здійснення ДТП. «Самооборона Волині» від самого початку своєї діяльності засуджувала вживання алкоголю просто так, а тим більше за кермом будь-якими громадянами. Неодноразово активісти організації заявляли, що більшість злочинів вчиняються у стані алкогольного сп’яніння. Не виключенням стала і ситуація із Віталієм Соколовським. Тож, і його дії ми засуджуємо.

* Волинські ЗМІ поширили інформацію, нібито, Віталій збив Юрія Федчука на автомобілі «Самооборони Волині». Це – неправда. Автомобіль є власністю водія, а наклейка, що розміщена на авто, була йому видана тоді, коли він став членом організації.

* Також може виникнути думка, оскільки авто, нібито, «Самооборони», то хлопець брав участь у партулюванні містом Луцьком або здійснював інші завдання організації.

НАГОЛОШУЄМО, що ситуація, яка трапилася, це – індивідуальний випадок самого водія. Під час трагедії він не виконував жодних завдань організації, не перебував на патрулюванні міста, а пересувався у своїх приватних справах на своєму авто.

* За даними, що поширили волинські ЗМІ загиблий Юрій Федчук нещодавно повернувся із Сходу і є членом Добровольчого українського корпусу “Правого сектору”. Ми щиро сумуємо з приводу даного інциденту та співчуваємо родичам загиблого. Ким би не був зловмисник, чи членом нашої організації, чи ні, він повинен бути покараний по усій строгості законів України.

* «Самооборона Волині» вирішила у зв’язку із трагічним фактом, що трапився з його вини, виключити Віталія зі складу організації та позбавити його права представлятися, давати коментарі та вчиняти дії від імені організації.

І насамкінець хочемо додати, що дану ситуацію будуть використовувати усі недоброзичливці нашої організації, аби дискредитувати ім’я «Самооборони Волині». Зокрема, декотрі представники «Правого сектору Волині», Добровольчого українського корпусу та інших організацій через цей випадок публічно вимагають розформування нашої організації.

Тому хочемо дати зрозуміти, що членами «Самоборони Волині» є різні люди, різних статей, віку та професій. Кожен із членів є індивідуальністю та має своє приватне життя. Тому не виключено, що з кожним із нас може трапитися неприємна, а то й трагічна ситуація.

Тому закликаємо не ставити під сумнів добросовісність та усю роботу інших членів «Самооборони Волині» через індивідуальний випадок одного члена організації.

Вважаємо, що “Самооборона Волині” довела свою дієвість та корисність громаді: як міста Луцька, так і Волинської області.

Сподіваємося на мудре ставлення до трагічного інциденту, що трапився минулої ночі, та адекватне й об’єктивне його потрактування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І насамкінець хочемо додати, що дану ситуацію будуть використовувати усі недоброзичливці нашої організації, аби дискредитувати ім’я «Самооборони Волині». Зокрема, декотрі представники «Автомайдану України», «Правого сектору Волині», Добровольчого українського корпусу та інших організацій через цей випадок публічно вимагають розформування нашої організації.

Якщо Я не помиляюся, то біда - об*єднує. ми маємо біду - путін н сході України, а ви тут пишете що ваші де юре соратники - це ваші недоброзичливці?
Відповісти
Ви самі себе дискредитували. То позабирайте посвідчення у примазавшихся, порозбивайте лобове скло на машинах з лівими наклейками, очистіть свої лави в швалі, і показово, при пресі. От тоді в вас можливо і повірять знову.
Відповісти
може нам ще морди почати бити?
Відповісти
А це не допоможе
Відповісти
До чого тут це?
Відповісти
ні краще пяні по городу катайтесь уроди!
Відповісти
Не підказуйте.
Відповісти
Твою без питань
Відповісти
Самообороні нічьо не буде ШпигаПетроПетрович все порішає не зря бурштин копають і долю носять скоро хлопці буде по клубніці.хведчак скоро в двері не влізеш харош жрать і стригти бабло
Відповісти
Тут більше переживають за самооборону шо про них будуть говорити пагано,а те шо людину на смерть збили то фігня!
Відповісти
Останні новини
Винуватця треба покарати, - заява «Самооборони Волині» про смертельну аварію
25 лютий, 2015, 12:35