З будинку, що обвалився, виселяють людей

З будинку, що обвалився, виселяють людей
Від сьогодні, 12 червня, починається відселення жителів решти двох під’їздів 109-го будинку по вулиці Рівненській, частина якого повалилася у неділю, 10 червня.

Жителів поселять безкоштовно у гуртожитку Волинського педагогічного коледжу на вулиці Глушець.

Про це сьогодні, 12 червня, під час зустрічі з мешканцями повідомив луцький міський голова Микола Романюк.

Нагадаємо, 10 червня обвалилася частина будинку за адресою Рівненська, 109. Жителів двох під’їздів вже відселили до готелю «Світязь».

«Що стосується висновків експертизи – я їх ще не маю. Коли будуть – скажемо. До кінця дня вони будуть або завтра вранці. Що стосується 3 і 4 під’їздів, то на ваше прохання я прийняв рішення: з 18:00 ми готові вас відселити до гуртожитку педагогічного коледжу. Вас там чекають», – зазначив Романюк.

Жителі обурені, адже, за їхніми спостереженнями, будинок уночі «тріщить», по під’їздах йдуть тріщинки, кількість і довжина яких збільшується.

Більше того, між 107 та 109 будинками, що сполучені, за спостереженнями жителів, збільшився отвір.

«Коли я ще там жила, то у мене трусилося ліжко, коли проїжджала вантажівка, на балкон було страшно виходити, паркет був прогнутий. А тепер – я не вернуся туди, я туди не зайду. Це не будинок, а «ходяча петарда», – обурювалася жителька другого під’їзду, частина квартири якого провалилася.

«Із завтрашнього дня приїжджають спеціалісти для того, аби провести експертизу і прийняти рішення, адже ви кажете, що є пересторога, що будинок аварійний. Поки не буде прийнято рішення, то ви будете проживати там (у гуртожитку, - ВолиньPost), якщо цього забажаєте», - зазначив Романюк.

Мешканці показують, що штукатурка на лицьовому фасаді будинку відлітає, але лише з одного боку – в районі 2-4 під’їздів. Хоча й біля вікон першого під’їзду видно тріщини.

Вони розповідають, що будинок вперше просів на 5 сантиметрів під час ремонту підвалу у кінці 80-тих років. А остаточне руйнування, за їхніми припущеннями, почалося після реконструкції підвалу магазином «Ліга нова».

Жителі хочуть найняти гарного адвоката та провести незалежну експертизу, адже та, яка вже надала свої попередні висновки, на їхню думку, «замилює очі». Вони бояться, що справу просто замнуть, а винні не будуть покарані.

«Соколовська вчора сказала, що 3-4 під’їзди безпечні, придатні до життя. А сьогодні навіть до людей не вийшла. Експерти три дні не можуть вирішити, а вона дала оцінку за день», - обурюються мешканці.

Микола Романюк повідомив, що завтра експерти досліджуватимуть будинок з десятої ранку. А увечері сесія міської ради розгляне рішення про виділення коштів постраждалим та на оплату їхнього проживання у гуртожитку і готелі. Зі слів мера, у резервному фонді залишилося 60 тисяч гривень. Один день проживання в готелі обходиться у 15 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нарешті усіх відселять, а попереду невідомість...
Відповісти
Такий плиточний стан був і на Перемоги 10. І все нормально.
Відповісти
Будинок вичерпав свій ресурс-розвалюється на очах.Спокійно можна зносити
Відповісти
Плити, що перекривють потолок нестандартні . Вони
короче. Не спитраються на передню стіну. Це видно на фото - 20 і 21.
Відповісти
Останні новини
З будинку, що обвалився, виселяють людей
12 червень, 2012, 18:36